DOLAR 32,3799
EURO 35,0585
ALTIN 2326,591
BIST 9104,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    VitrA ve Tom Dixon işbirliğiyle yeni banyo koleksiyonu: Liquid

    VitrA ve Tom Dixon işbirliğiyle yeni banyo koleksiyonu: Liquid
    18.05.2022
    A+
    A-

    Cesur tasarımların yaratıcısı, İngiliz tasarım ikonu Tom Dixon ve VitrAnın işbirliğiyle geliştirilen banyo koleksiyonu Liquid, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen özel bir davetle tanıtıldı. Avrupa lansmanı Londra ve Paris’te yapılan koleksiyon, bugüne kadar Wallpaper* ve Red Dottan ödül aldı, iF Design Award 2022’den ise biri altın çifte ödülle döndü.

    Londra Tasarım Madalyası sahibi Tom Dixon ve VitrA’nın işbirliğiyle geliştirilen banyo koleksiyonu Liquid’in Türkiye lansmanı yapıldı. Avrupa lansmanı ilk olarak Londra’da, , ardından Paris’teki Maison&Objet’de gerçekleştirilen koleksiyon, bugüne kadar Wallpaper* dergisinden ve Red Dot’tan ödül aldı, iF Design Award 2022’den biri altın, çifte ödülle döndü. Tom Dixon’ın tasarım dehası ile VitrA’nın tasarım ve üretim yetkinliğini buluşturan koleksiyon, banyoları yuvarlak hatlar ve heykelsi formlarla tanıştırıyor.

    Tasarımları Londra’daki Victoria & Albert, New York’taki MOMA ve Paris’teki Centre Pompidou gibi dünyanın en ünlü müzelerinde yer alan Tom Dixon, Liquid ile ilk banyo koleksiyonuna imza atarken, yuvarlak hatlı seramik tabure, koleksiyonun adeta simgesi oluyor. İngiliz tasarımcının “dışavurumcu minimalizm” olarak tanımladığı felsefeyi banyolara taşıyan Liquid, dayanıklı ve beyaz seramiğin yumuşak hatlarıyla kalıcılık hissi uyandırıyor, tek parça armatürler ve ikonik aksesuarlarla banyolar tasarımına kontrast ve netlik kazandırıyor. Uyumlu mobilyalar ve geniş seçenekli duvar karolarıyla bütünsel banyo çözümleri sunan koleksiyon, Viktorya dönemi banyolarının etkilerini pop art öğelerle birleştiriyor. Tom Dixon’ın “andan bağımsız olarak çağdaş” diye tanımladığı koleksiyon; son yıllarda yaygınlaşan ince hatlı minimalist tasarımlara adeta meydan okuyan bir alternatif sunuyor.

    Liquid Koleksiyonu’nda seramik sağlık gereçleri, banyo mobilyası, ayna, armatür, duş sistemi, banyo aksesuarı ve tamamlayıcı ürünler olmak üzere 57 modelde 115 çeşit ürün bulunuyor. Krom ve parlak siyah lavabo bataryalarının bulunduğu koleksiyonun öne çıkan ürünlerinin arasında ikonik seramik tabure, çanak ve monoblok lavabonun yanı sıra; iki renkli ayna, yerden lavabo bataryası, tuvalet fırçalığı ve kâğıtlığı yer alıyor. Koleksiyondaki tüm karolar 20×20 cm ebadında ve parlak yüzeye sahip. Adaçayı yeşili, gri, siyah, beyaz ve ebru olmak üzere 5 renkte ve 5 desende hazırlanan duvar karoları, farklı döşeme alternatifleriyle sonsuz tasarım olasılığı sunuyor. Mat siyah lake gövdeye sahip lavabo dolabı, çizgili şeritleriyle İskandinav stili camdan ya da sağlamlığıyla öne çıkan perfore siyah metal örgü kapaktan oluşan iki seçenek sunuyor.

    “Bence banyoda isteyeceğimiz son şey sert köşeler! Suyun akışında bir yuvarlaklık var. Her şey böyle başladı!” diyen Tom Dixon’a neden VitrA ile çalışmayı tercih ettiği sorulduğunda şöyle yanıtlıyor: “Karolar, armatürler, seramik sağlık gereçleri, banyo aksesuarları ve mobilyalarından oluşan entegre bir sistem tasarlamak istiyordum. Çok az üretici bunu başarabilecek yetkinliğe veya hepsini tek bir koleksiyon olarak üretebilecek vizyona sahip. Tasarım ve araştırma uzmanlığının yanı sıra, seramik, akrilik, porselen ve kromdan imal edilen ürünleri aynı çatı altında üretebilme kapasitesine erişebilmek süreci daha da kolaylaştırdı. Kullanıcı gözüyle bakınca da aynı mekanda kullanılacak ürünlere tek noktadan erişebilmek kıymetli.”

    Banyo tasarımında estetiğin yanı sıra insan sağlığı, hijyen, ergonomi, güvenlik, yüksek performans ve kaliteyi bütüncül bir yaklaşımla ele alan VitrA, tüm dünyadan kullanıcıların ihtiyaç ve zevklerine uygun banyo deneyimi geliştirmek üzere 2000’lerden başlayarak ünlü tasarımcılar ve tasarım ofisleriyle işbirliği yapıyor. VitrA, benzersiz bir banyo deneyimi yaratmak için bugüne kadar tasarım, inovasyon ve üretim yetkinliklerini Tom Dixon, Arik Levy, Claudio Bellini, Terri Pecora, Sebastian Conran, Christophe Pillet, Matteo Thun ve Ross Lovegrove gibi tasarımcılar ile Indeed, NOA, Pentagon Design, Pilots Design gibi tasarım ofislerinin uzmanlıklarıyla buluşturdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.