DOLAR 32,4721
EURO 34,9617
ALTIN 2436,386
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    WhatsApp neden çöktü ve ne zaman düzelecek

    WhatsApp neden çöktü ve ne zaman düzelecek
    03.07.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en popüler uygulamaları Instagram, Facebook ve WhatsApp bugün (3 Temmuz 2019 Çarşamba günü) öğleden sonra çöktü. 16:49’da başladı ve İngiltere, Avrupa’nın bazı bölgeleri ve ABD’nin bazı eyaletlerindeki kullanıcıları etkiliyor. Whatsapp’ın çökmesi üzerine kullanıcılar, “Whatsapp çöktü mü? Neden Whatsapp’ta fotoğraf ve resim gitmiyor!” gibi soruların cevabını araştırırken, sosyal medyada da konu ile ilgili birçok paylaşım yapıldı.Kullanıcılar “WhatsApp neden çöktü ve ne zaman düzelecek”, “WhatsApptan neden resim indirilmiyor”, “WhatsApptan mesaj gönderilmiyor”, Instagram durum güncellemesi hatası”, “Facebook hata” gibi aramalar yapıyor.

    YÜZDE 82’İ GİREMİYOR
    Hatanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Ancak hata ile gelen şikayetlerin yüzde 82’si Instagramla ilgili, yüzde 11’i yeni paylaşımların yüklenmemesi, yüzde 6’sı Instagram’a girememekle ilgili.

    WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

    Sosyal ağ Whatsapp’a dünya genelinde yaşanan bir sorun nedeniyle erişim sıkıntısı yaşanıyor. Whatsapp kullanıcıları, platformdaki yeni paylaşımlara erişim konusunda sorun yaşarken, “resim ve video göndermiyor” uyarılarıyla karşılaştı. Türkiye saati ile bugün 16:00 itibariyle başlanan sorun henüz tam olarak giderilemezken, kullanıcıların karşılaştığı sorun Whatsapp ile de sınırlı kalmadı ve Instagram ve Facebook’ta da devam ediyor. Yaşanan soruna ilişkin Facebook’tan ve Ulaşım ve Altyapı Bakan Yardımcısı’ndan açıklamalar geldi.

    DÜNYA’DA WHATSAPP GÖRSEL ERİŞİM SORUNU

    Whatsapp’ta dünya üzerinde yaklaşık 6 saattir genel bir görsel erişim sorunu yaşanıyor. Türkiye’deki kullanıcıların kısmen daha az etkilendiği görsel erişim sorunu özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde yoğun şekilde hissediliyor.

    WhatsApp’ta resim ve videoların yüklenmesinde sıkıntı yaşanırken, kullanıcılar bu platformlar üzerinden paylaşılan fotoğrafların yüklenmesinde ve görüntülenmesinde uyarı mesajlarıyla karşılaşıyor.

     

    TÜRK TELEKOM’DAN WHATSAPP AÇIKLAMASI
    Yaşanan sıkıntı sebebiyle hatanın Türk Telekom gibi operatörlerden kaynaklandığını düşünen kullanıcılar, operatörleri aramaya başladı. Arayanların çoğalması üzerine Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni arayanlar “Whatsapp’ta yaşanan sıkıntı bizimle ilgili değildir” uyarısını duyuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.