DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Workinton’dan girişimci kadınlara fırsat

    Workinton’dan girişimci kadınlara fırsat
    27.03.2017
    A+
    A-

    Girişimciler ve yeni şirketlere ev sahipliği yaparak geniş bir eko sistem kuran Workinton, kadınların iş hayatında daha etkin rol almasını da destekliyor. Canlı çiçek tasarımı alanında kariyer yapmak ve işletme açmak isteyen kadınlara “inovatif çiçekçilik” anlayışını aşılayan Esra Şavkıner, Workinton Maçka/Nişantaşı şubesinde atölye çalışması gerçekleştirdi.
    20 kadın girişimcinin katıldığı Kesme Çiçek Atölyesi’nde, kadın girişimcilerin yolunu açmak ve onlara vizyon kazandıracak teknikler öğretildi. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra büyük bir finans kuruluşunda çalışan Esra Şavkıner, çiçeklerin renkli dünyasının çağrısına kulak verip, Türkiye’nin ilk çiçek okulu girişimi olan Florart’ı kurdu.
    İngiltere’de eğitim aldı
    Çiçek tasarımı alanının Türkiye’de yeni bir gelişen bir alan olduğunu söyleyen Esra Şavkıner, “Ülkemizde kesme çiçek alanında kalifiye işçilik ve bilinçli tüketim konusunda eksiklikler var. İngiltere Kraliyet Ailesinin çiçek tasarımcısı Judith Blacklock’ın kurucusu olduğu İngiltere’nin en prestijli çiçekçilik okulundan profesyonel çiçekçilik eğitimi aldım. Londra’nın köklü çiçek tasarımcıları ile çalışma fırsatım oldu. Şimdi de profesyonel olmak isteyen girişimci adaylara eğitim veriyorum” dedi.
    Çiçeğin katma değerinin tasarım olduğunu aktaran Esra Şavkıner, atölye çalışmaları gerçekleştirerek hobilerin mesleğe dönüşmesine katkıda bulunduğunu ve kariyer değiştirmek isteyen profesyonellere yön gösterdiğini söylüyor.
    150 kadın mezun oldu
    Çiçek tasarımı konusundaki hobi ve profesyonel eğitimlere daha çok kadınların ilgi gösterdiğini söyleyen Florart Kurucusu Esra Şavkıner, “Yavaş yavaş kadın egemen bir çiçekçilik sektörüne doğru gidiyoruz diyebilirim. Eğitim alan kadınların yüzde 60’ı ilk yıl içinde profesyonel olarak çiçek tasarımı işine geçiyor. Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 150 kadına kesme çiçek tasarımı konusunda belge verdik ve girişimlerinin önünü açtık” dedi.

    Çiçeğinizin Ömrünü Uzatın
    Evimizdeki ve iş yerimizdeki çiçeklerin daha uzun ömürlü saklayabilmek için yapmanız gerekenler:
    Temiz bir vazo bulundurun
    Dinlenmiş suyu vazoya ekleyin
    Mevsiminde hasat edilmiş çiçekler olmasına özen gösterin
    Gelen çiçeği ambalajından ve bağından ayrıştırın.
    Suyla temas eden saplarda yaprak kalmamasına özen gösterin.
    Saplarından 3 santimetre verev kesin. Üç günde bir 1-2 santimetre daha kesip, suyu yenileyin.
    Çiçeği serin ve güneş ışığı almayan yerde saklayın.
    Cereyandan uzak, sigara dumanına maruz bırakmayın.
    Çiçeğin ömre doğru bakımla yüzde 60 oranında uzar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.