DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    WRI Türkiye, Avrupa Birliği destekli “Sürdürülebilir Binalar Ağı Projesi” ile yeşil geleceğe imza atıyor!

    WRI Türkiye, Avrupa Birliği destekli “Sürdürülebilir Binalar Ağı Projesi” ile yeşil geleceğe imza atıyor!

    WRI Türkiye, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Sürdürülebilir Binalar Ağı Projesi” ile Türkiye’nin yeşil geleceğine katkıda bulunmak için harekete geçiyor. Avrupa Yeşil Mutabakatı için Sivil Toplum Eylemi Hibe Programı kapsamında finanse edilen proje, Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) ortaklığında ve Danish Green Growth Network (DGGN) desteğiyle hayata geçirilecek.

    Şubat 2024’de başlayan bu kapsamlı projenin ana hedefi, bina sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın Avrupa Yeşil Mutabakatı’na dair kapasitelerini güçlendirmek ve farkındalıklarını artırmak, böylece daha entegre bir yaklaşım benimsemelerini desteklemek ve Yeşil Mutabakat’a uyumlarını sağlamaktır. Proje, Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedeflerini başarmasına katkıda bulunacak, bu anlamda özellikle bina sektörünün sürdürülebilirliğine hizmet edecektir.

    Projenin Hedefleri:

    -Bina sektörünün iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine hazır hale gelmesi için gereken azaltım ve uyum yöntemlerine dair Sivil Toplum –Kuruluşları’nın teknik kapasitelerini güçlendirmek,
    -Bina sektörü paydaşları arasında diyaloğu artırarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı’na daha entegre bir yaklaşım benimsemeyi teşvik etmek.
    -Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın etkisi ve önemi konusunda sektör paydaşlarının farkındalığını güçlendirmek,

    -Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın yeni binaların inşasının yanı sıra, restore edilecek binalar kapsamında da nasıl uygulanacağının anlaşılmasını sağlayarak sektör paydaşlarının bu alandaki uygulamalarını artırmak.

    Hedeflere Ulaşmak İçin Planlanan Faaliyetler:

    -Paydaşlar arası diyaloğu güçlendirmek, bilgi ve deneyim paylaşımını kolaylaştırmak için bir ağ ve platform kurulacak,
    -Avrupa Yeşil Mutabakatı’na ilişkin bilgi ve kapasite artırımını sağlamak amacıyla 10 e-öğrenme modülü geliştirilecek; çevrim içi seminerler düzenlenecek, çeşitli şehirlerde yerel bilgilendirme günleri gerçekleştirilecek,
    -Bu alandaki iyi uygulamaları tanımak için inşaatta enerji verimliliği konusunda küresel ölçekte en prestijli toplantılardan biri olan Uluslararası Pasif Ev Konferansı’na katılım sağlanacak, Danimarka’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecek,
    -Sertifikalı Pasif Ev Eğitimleri düzenlenerek sektörden 50 profesyonel sertifikalandırılacak,
    -Gençlerin ve genç profesyonellerin Avrupa Yeşil Mutabakatı’na yönelik farkındalığını artırmak amacıyla “Sürdürülebilir (İklim Dirençli) Binalar Hackathonu” düzenlenecek,
    -Sürdürülebilir binalara yönelik “İyi Uygulamalar Kütüphanesi” ve “Binalarda İklim Dirençliliği Rehberi” hazırlanacak,

    -Bina sektörünün Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumunu artırmaya ve iklim dirençli hale gelmesini sağlamaya yönelik öneriler içeren bir “Politika Notu” hazırlanacak.

    Toplamda 3 yıl sürecek olan proje, bina sektöründeki paydaşların aktif katılımını bekliyor. WRI Türkiye, sürdürülebilirlik alanındaki bu önemli adımla, Türkiye’nin yeşil ve çevresel geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.
    Bu duyurunun içeriği yalnızca WRI Türkiye’nin sorumluluğundadır. Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

    WRI Hakkında

    WRI, Brezilya, Çin, Kolombiya, Hindistan, Endonezya, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ofisleri bulunan, Afrika ve Avrupa’da ise bölgesel ofislere sahip küresel bir araştırma kuruluşudur. 1700’den fazla çalışanı ve ortaklarıyla birlikte insanların yaşam kalitesini artıran ve doğanın gelişmesini sağlayan pratik çözümler geliştirmek için çalışmaktadır.

    WRI Türkiye Hakkında
    WRI Ross Center for Sustainable Cities, WRI’ın kentlerde tüm bireyler için daha iyi bir geleceğin oluşumuna adanmış programıdır. Ağ, şehirleri daha dirençli, kapsayıcı ve hem insanlar hem de gezegen için daha iyi olan düşük karbonlu yerlere dönüştürmeye yardımcı olur.

    Ağın amacı, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan, Kolombiya, Etiyopya, Kenya, Endonezya, Meksika ve Türkiye’de gerçekleştirilen küresel araştırmalar ve saha deneyimleri ile kentlerde yaşayan milyonlarca insanın hayatını iyileştirmek için çevre dostu ve sürdürülebilir kentsel çözümler sunmaktır.

    WRI Türkiye de 2005 yılında itibaren sürdürülebilir ulaşım, kentsel gelişim ve binalarda enerji verimliliği konularında Türkiye’de 17 şehirde, Afrika’da altı şehirde ve Avrupa’da iki şehirde yerel ve merkezi yönetimle beraber uygulama projeleri gerçekleştirmiş; sürdürülebilir şehirler hedefine hem uygulama projeleriyle hem kapasite geliştirme çalışmaları hem de strateji dokümanları ve ulusal, uluslararası iş birlikleri ile hizmet etmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.