DOLAR 32,4921
EURO 34,9348
ALTIN 2435,152
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Yakın Bir Yer’ sergisi açılıyor

    ‘Yakın Bir Yer’ sergisi açılıyor
    05.10.2017
    A+
    A-

    Suriyeli çağdaş sanatçılara ait Yakın Bir Yer Kelimat Koleksiyonu’ndan Suriye Çağdaş Resim Sanatı sergisi 12 Ekim’de İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Plato Sanat’ta açılıyor.

    1990’lı yılların başında kurulan Kelimat Koleksiyonu Ortadoğulu sanatçılara ait 2500’den fazla eseri kapsıyor. Koleksiyon daha çok resim sanatına odaklanmakla beraber farklı disiplinden sanatçılara da yer veriyor.

    İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Plato Sanat’ta yer alacak olan sergide trajedi, şiddet ve yıkımın yanı sıra aşkın, güzelliğin ve umudun ele alındığı resimler ile karakterize ediliyor. Bu anlamda sergi, savaşla sarsılan bu ülkedeki resim sanatının farklı birçok yüzünü ciddi olarak yorumluyor ve Suriye çağdaş resim sanatının zengin dünyasına dair bir kesit sunuyor.

    Akrem Zave, Alaa Sharabi, Hani Mazhar, Ibrahim Brimo, Imam Hasbani, Sbhan Adam, Mohammad Zaza, Ruba Khwes, Zain Alahmad, Ibrahim Alhasoun, Khayyam Zedan, Rouba Hamzeh, Tammam Azam isimlerinin yer alacağı sergi de çağdaş suriye sanat eserlerini sergilemenin yanı sıra Suriye Kültür mirasını, tarihini ve kültürlerini keşfetme fırsatı sunuyor.

    Plato Sanat daimi küratörü Marcus Graf tarafından hazırlanan sergi, 24 Aralık 2017’ye kadar ziyaret edilebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.