DOLAR 32,601
EURO 34,7812
ALTIN 2414,105
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapay zeka kişisel tercihlere yön veriyor

    Yapay zeka kişisel tercihlere yön veriyor
    09.05.2023
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dördüncüsünde “İç Mimarlıkta Trendler ve Yapay Zeka” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Yeşim Kozanlı Architecture & Interior Design’ın kurucusu, iç mimar Yeşim Kozanlı  ile Hipicon’un kurucusu Mertcan Özen’in konuşmacı olarak katıldığı oturumda, yapay zekanın mimarideki rolü, kişisel tercihler üzerindeki etkisi ve iç mimarlıkta yeni trendler hakkında bilgiler paylaşıldı.

    Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleştirdiği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dördüncü oturumunda Yeşim Kozanlı Architecture & Interior Design’ın kurucusu Yeşim Kozanlı ile Hipicon’un kurucusu Mertcan Özen’i ağırladı. Mimarların, iç mimarların ve mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide “İç Mimarlıkta Trendler ve Yapay Zeka” konusu ele alındı.

    İç ve dış mekân ilişkisi iç içe geçmiş durumda

    “Trendleri belirleyen nedir?” sorusuyla başlayan oturumda, iç mimarlıkta dünya trendlerini takip etmenin önemine dikkat çeken Yeşim Kozanlı“Yaşadığımız krizlerin tasarıma yansımaması imkânsız. Pandemiyle birlikte son 3-4 yıldır iç ve dış mekân ilişkisi iç içe geçmiş durumda. İç mekânlar dış mekâna öykünüyor, dış mekânlar iç mekân hissi veriyor. Pandemi, savaş gibi bunaltıcı unsurlara karşı, enerji veren renklerin öne çıktığını görüyoruz. Diğer yandan sürdürülebilirlik, çevre dostu gibi kavramlar malzeme bilincimizi doğrudan etkileyerek, yeni ürünlerin ve trendlerin ortaya çıkmasını sağladı.” dedi.

    Teknoloji otomatik bir trend devinimi yarattı

    Teknolojinin trendlerin oluşumu ve son kullanıcıya ulaştırılması yönünde otomatik bir devinim yarattığını belirten Mertcan Özen“İçmimarlık trendlerinin yayılması, sosyal medya ile çok hızlı ve kolay hale geldi. Bu durum, trendlerin mutlaka takip edilmesi gerekliymiş gibi bir algı yarattı ve son kullanıcının talebini yöneten bir pazarlama algoritması oluşturdu. Böylece beş yılda bir değiştirilen ev dekorasyonları üç ayda bir değişir hale geldi. Artık bütün pazarlama stratejileri sosyal medya algoritmasından yararlanıyor” dedi.

    ChatGPT odaklı yeni nesil müşteri asistanları tercihlere yardımcı olacak 

    Yapay zekanın tasarım süreçlerini hızlandırdığını ve kişiselleştirilmiş çözümler sunduğunu belirten Yeşim Kozanlı, bu teknolojinin özellikle karmaşık problemleri analiz etmede, sürdürülebilir, inovatif ve kullanıcı odaklı tasarımlar geliştirmede yardımcı olduğunu söyledi ve ekledi: “Yapay zekayı hayatımıza dahil etmemiz kaçınılmaz olsa da tasarımcılar olarak insan ölçeğini ve duyguyu asla kaybetmemeliyiz.”

    Çok kısa bir süre sonra kişisel tercihlerimizde sanal asistanlara başvuracağımızı dile getiren Mert Özen ise, ChatGPT gibi yapay zeka programlarının e-ticaret davranışlarını tamamen değiştirdiğini ve önümüzdeki süreçte bunu en iyi kullanan şirketlerin ve ülkelerin rekabette öne geçeceğine dikkat çekti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.