DOLAR 32,5384
EURO 34,9377
ALTIN 2456,552
BIST 9889,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapay zekalı güvenlik bariyerlerine talep yüzde 27 arttı

    Yapay zekalı güvenlik bariyerlerine talep yüzde 27 arttı
    22.06.2021
    A+
    A-

    Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol’ün, bariyerleri yapay zeka teknolojisi ile birleştirdiği şifre algoritmalı elektronik bariyer kartı, güvenlik pazarında yoğun bir ilgi görüyor. Bir yıl boyunca geliştirmeleri sürdürülen ve yeni eklentiler yapılan bariyer kartına olan talep, 2021’in ilk beş ayında yüzde 27 arttı.

    Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle çalışmalar yürüten Arma Kontrol, Ar-Ge ve inovasyonu odağına alarak ürettiği sürekli değişen şifre algoritmalı elektronik bariyer kartının rakamsal verilerini paylaştı. Yetkisiz kişilerin erişimini imkânsız kılarak güvenliği üst düzeye çıkaran elektronik bariyer kart, geliştirme ve yeni özelliklerle geçen bir yılın ardından kendine yeni kullanım alanları da bularak pazarını yarattı ve yılın ilk beş ayında pazar talep oranını yüzde 27 artırdı.

    Elektronik bariyer kartı ile güvenlik bariyerlerinde yapay zeka dönemini başlattık”

    Şifre algoritmalı elektronik bariyer kartı ile güvenlik bariyerlerinde yapay zeka dönemini başlattıklarını belirten Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, “Tasarımından teknolojisine kadar yüzde 100 yerli üretimimiz olan elektronik bariyer kartımız ile insan hayatını merkeze alarak, teknoloji ve inovasyon odağında en zorlu alanlar ve koşullarda üst düzey güvenlik sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz bariyer kartımızla insan hatası, duyguları ve risklerinden bağımsız bir şekilde tamamen yapay zeka ile yetkisiz kişilerin sisteme girişini imkânsız hale getiriyor, alanlara son derece yüksek dereceli güvenlik sunuyoruz. Bir yıl boyunca kullanıcı talepleri doğrultusunda yeni eklentilerle geliştirdiğimiz elektronik bariyer kartımız, piyasaya çıkışıyla yoğun bir talep aldı. Aldığımız talep bize pazarda ne denli büyük bir eksiği giderdiğimizi de göstermiş oldu” diye konuştu.

    Türk Malı algısını ve teknolojisini tüm dünyaya yaşatacağız”

    Elektronik bariyer kartının güvenlik sektörü, kamu kurumları, askeri tesisler ve belediyeler gibi birçok farklı kurumdan talep aldığını belirten Kartal, “Yüksek güvenlik ürün grupları, mantar bariyer ve road blocker gibi birçok sisteme entegre edilebilen elektronik bariyer kartımız, yılın ilk 5 aylık döneminde yüzde 27 talep artışı yaşadı. Ülkemizin güvenlik ihtiyacının karşılanmasına yeni bir boyut getiren yeni teknolojimizi dünya pazarlarına da ihraç ederek hem ülkemizin döviz gelirlerini artıracağız hem de en önemli misyonumuz olan, Türk Malı algısını ve teknolojisini tüm dünyaya yaşatacağız” dedi.

    Tüm sistemler tek bir karta entegre edildi

    Arma Kontrol, kullanıcı talepleri doğrultusunda elektronik bariyer kartına; yangın ve geçiş kontrol sistemlerindeki özelliklerin tek bir elektronik kart ile yönetimi, güvenlik noktasından ekranlı buton ile arıza ve ürün durumlarının tespiti gibi özellikleri ekledi. Senkronizasyon yapılan sistemler için ek bir elektronik karta ihtiyaç duymadan mevcut kart üzerinde haberleşme modülleri entegre edildi.

    Askeri tesis ve emniyet birimleri gibi yüksek riskli alanlarda güvenliği artırıyor

    Şifre algoritmalı elektronik bariyer kartı, LCD menü ekranıyla kolay bir kullanım sunuyor. Tüm girişleri optik bağlayıcı ile izole edilen kart, elektrik kesintisi durumunda RTC teknolojisi ile kesintisiz çalışmaya devam ediyor. Sekiz giriş ve sekiz çıkış ünitesine sahip kart, tüm birimlerin gerçek durumunu gösteren LED’lere sahip. Eksi 40 ila artı 85 derece gibi olağanüstü hava koşullarında dahi çalışabilen sistem, jammer’dan etkilenmeyerek askeri tesisler, emniyet birimleri ve lojmanları, konsolosluklar ve kamu binaları gibi güvenliğin üst düzeyde tutulduğu alanlardaki etkin korumayı artırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.