DOLAR 32,5342
EURO 34,9043
ALTIN 2439,002
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri 2021 sahiplerini buldu

    YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri 2021 sahiplerini buldu
    17.01.2022
    A+
    A-

    YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, 2021 yılında 27.si gerçekleşen ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ kapsamında, mimar ve içmimarların da ödüllendirildiği iki farklı yarışmayı bünyesinde barındıran bir ödül programı olarak sektörle buluştu. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri, 13 Ocak 2022 tarihinde, “AURA İstanbul”da düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.  

     

    “Mimarın İlk Yapısı” Ödülü ve “Mimarlık Teşvik” Ödülü olarak sektöre iki farklı tasarım yarışması sunan YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, 2021 senesinde yapı sektörünün en önemli aktörlerinden olan mimar ve içmimarların hem gerçekleşmiş hem de kâğıt üzerindeki tasarımlarını ödüllendirmek için önemli bir adım attı. Birbirinden değerli jüri üyelerinden oluşan jüri paneli, Mimarlık Ödülleri kapsamında en başarılı inşa edilmiş yapıları ve tasarlanmış fikirleri ödüllendirdi.

    Ödül töreninde, Mimarın İlk Yapısı Birincilik Ödülünü “SW Evi” projesi ile Studio AVC alırken; Mimarlık Teşvik Ödülü’nde “co-space istanbul” projesi ile KAT 73 ve “Durmak için Bir Yer” projesi ile MAS Mimarlık, Jüri Eşdeğer Ödüllerine layık görüldüler.

     

    “Mimarın İlk Yapısı” Ödülü kentlerimizdeki nitelikli yapı stoğunun artması, genç tasarımcıların yenilikçi fikirlerinin işveren ve kullanıcılarla buluşmasını teşvik amacıyla bu sene ilk defa “YAPI KATALOĞU” bünyesinde sahiplerini buldu.  01 Ocak 2015  – 31 Aralık 2020 arasında inşa edilmiş ilk yapılarıyla aday gösterilebildikleri yarışma sonucunda mimarlar ödüllendirildi.

     

    “Mimarlık Teşvik” Ödülü, bu sene ilk defa YAPI KATALOĞU MİMARLIK ÖDÜLLERİ kapsamında, Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren belirli sayıda mimarlık ofisinin özel olarak davet edilmesiyle düzenlenen bir yarışma olarak sektörle buluştu. “Yeniden Kullanım, Yeniden İşlevlendirme” teması çerçevesinde, YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri yarışma moderatörlüğünün belirlediği, mesleki yetkinliğe ulaşmaya ve ortaya koydukları projelerle sektörde kendini göstermeye başlamış mimarlık ofisleri bu yarışmaya davet usulüyle katılım gösterdi ve yarıştı. YAPI KATALOĞU’nun kapalı davetini kabul ederek “Mimarlık Teşvik” Ödülü’nde yarışan mimarlık ofisleri şu şekildedir:

    • Craft312 studio
    • Kat 73
    • KST Mimarlık
    • MAS Architecture Studio Istanbul
    • ONZ Mimarlık
    • Rekare Mimarlık

     

    YAPI KATALOĞU MİMARLIK ÖDÜLLERİ 2021 Jüri Üyeleri

    Can Çinici / Çinici Mimarlık

    Durmuş Dilekçi / Dilekçi Mimarlık DDA, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

    Kurtul Erkmen / K,G: Mimarlık, AURA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı

    Ayşe Hasol Erktin / HAS Mimarlık

     

    Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri Sergisi 

    Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2021’de ödüle layık görülen ve yarışan diğer projelerin yer aldığı sergi 13 Ocak 2022 tarihinde Ödül töreni akabinde ziyarete açıldı. Sergi, 14-28 Ocak 2022 tarihleri arasında “AURA İstanbul”da hafta içi saat 10-18 arasında ziyarete açık olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.