DOLAR 32,5461
EURO 34,8981
ALTIN 2430,684
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yasal düzenleme ile birlikte sektörümüz yeni bir ivme kazanacak

    Yasal düzenleme ile birlikte sektörümüz yeni bir ivme kazanacak
    18.02.2021
    A+
    A-

    Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yasal düzenleme kısa bir süre sonra yürürlüğe girecek. Sektörün ve vatandaşların tasarruflarının adına yasanın önemine dikkat çeken Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli,  “Yasal düzenlemenin sektöre duyulan güveni arttıracağını belirtti.”

     

    Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketler, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle yasal denetim ve düzenleme kapsamına alınacak. Yapılan düzenleme çerçevesinde  firmaların denetim ve düzenlenme görevi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) verilecek.

     

    Sektörün uzun süredir bu yasaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ” Regülasyon sürecinin tamamlanması ile sektörde; kontrolsüz büyümenin önüne geçilmesinin yanı sıra müşterilerin ve şirketlerin haklarının karşılıklı savunabileceği mekanizmanın kurulması bekleniyor’’ dedi.

     

    Faaliyetlerinin dar gelirli kişilerin küçük tasarruflarını sisteme dahil ederek, onlar için bir alternatif oluşturmak adına iyi bir yöntem olduğunu altını çizen Telli, yasa ile birlikte bu modelin finansal bir enstrüman olarak yerini bulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Meclise ve ilgili kurullara bu konudaki çalışmaları için teşekkür eden Telli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Finansal şirketlerin, belli bir disiplin içerisinde, denetime açık bir şekilde ve risk yönetimi yaparak çalışmalarını sürdürmesi şart. Birikimevim olarak yola çıkarken regülasyona tabii yapıların altyapısına uygun bir kurgu geliştirmeye çalıştık. Bu nedenle uluslararası standartlara uygun finansal çalışmalar yapılarak bilgi teknoloji yatırımı, bilgi güvenliği, risk yönetimi ve iç kontrol anlamında gerekli hazırlıklarımıza da yaparak Birikimevim’i sürece hazır hale getirdik.”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.