DOLAR 42,4443
EURO 48,9377
ALTIN 5551,868
BIST 10849,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatırım yoluyla Avrupa: Yeni düzenlemeler, gerçek getiriler ve güvenli programlar

    Yatırım yoluyla Avrupa: Yeni düzenlemeler, gerçek getiriler ve güvenli programlar
    21.11.2025
    A+
    A-

    Astons, Avrupa’daki Golden Visa programlarında yaşanan değişimleri ve Türkiye’deki yatırımcı ilgisini değerlendirdi.

    Yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık çözümlerinde 35 yılı aşkın küresel deneyime sahip olan Astons, Yunanistan’da sürdürülebilir kira getirileriyle öne çıkan Golden Visa programını, Portekiz’de vatandaşlığa geçiş süresinin 10 yıla çıkarıldığı yeni yasal düzenlemeyi değerlendirdi. 8 uluslararası ofisi ve sertifikalı uzmanlardan oluşan küresel ekibiyle öne çıkan Astons, yatırımcıların yalnızca gayrimenkul seçiminde değil; hukuki süreç, vergi planlaması ve yerleşim danışmanlığı gibi tüm adımlarda uçtan uca hizmet sunduğunu vurguladı.

    Sertifikasız danışmanlık, yatırımı değil Golden Visa hakkını riske atıyor”

    Türkiye’de yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık programlarına olan ilgide son iki yılda belirgin bir artış yaşandığını belirten Astons Türkiye Direktörü Yağız Yiğit, artan talebin aynı zamanda yeni riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi: “Astons olarak biz, yatırımcılarımızı yalnızca birer müşteri değil, uzun vadeli yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Her yatırımcı için ayrı bir strateji oluşturuyor, bütçesini, aile yapısını, vergi yükümlülüklerini ve gelecekteki planlarını birlikte değerlendiriyoruz. Sektör büyüdükçe, sahte belgelerle işlem yapan veya lisansı olmayan aracılar yüzünden mağduriyetler de artıyor. Sertifikasız danışmanlık, yalnızca yatırımı değil, oturum hakkını da riske atabiliyor. Bizim işimiz, yatırımcının sadece mülk değil, hukuki güvence satın almasını sağlamak.”

    Yiğit, Yunanistan’ın hâlâ Avrupa’daki en erişilebilir Golden Visa programını sunduğunu ve Türkiye’den gelen başvuruların düzenli biçimde arttığını belirtti: “Yunanistan, 250 bin Euro’dan başlayan gayrimenkul yatırım eşiği, taşınma zorunluluğunun bulunmaması ve aile bireylerinin dahil edilebilmesiyle öne çıkıyor. Ek olarak yatırımcıların bu konutları uzun dönemli kiralamaları gerekiyor. Astons portföyündeki tüm projeler Golden Visa gerekliliklerini karşılıyor, çoğu proje profesyonel mülk yönetim hizmetini içeriyor, bu da kiracı bulma derdini ortadan kaldırırken garantili kira getirisi sağlıyor. Atina ve Pire’de yıllık ortalama %4 ila %6 arasında € cinsinden kira getirisi elde etmek mümkün. Bu oranlar, doğru projede uzun vadeli bir istikrar anlamına geliyor.”

    Yatırım yoluyla oturum izni ve vatandaşlık artık küresel ölçekte yeniden tanımlanıyor”
    Astons Dubai Ülke Direktörü Igor Nemtsov, Avrupa’daki yasal değişikliklerin yatırımcı profillerini ve yatırım davranışlarını yeniden şekillendirdiğini belirtti: “Bugün yatırım yoluyla oturum izni ve vatandaşlık programları yalnızca bireysel haklar kazandıran modeller olmaktan çıktı; artık küresel sermaye hareketlerinin parçası. Avrupa ülkeleri daha seçici, daha şeffaf ve daha sürdürülebilir sistemler kuruyor. Bizim rolümüz, bu dönüşümde yatırımcıların doğru bilgiye, yasal sürece ve güvenilir programlara erişmesini sağlamak. Astons’un önceliği hiçbir zaman yüksek getiri vaadi değil; yasal güvenlik, sürdürülebilirlik ve uzun vadeli fayda.”

    İspanya ve Portekiz’de yeni dönem: Fon temelli süreç, uzayan vatandaşlık süresi

    Avrupa’daki en köklü Golden Visa sistemlerinden biri olan İspanya Golden Visa programını Nisan 2025 yılında tamamen kapattı. Yine bir diğer köklü program olan Portekiz Golden Visa ise yeni düzenlemelerle vatandaşlık başvurusu için gerekli ikamet süresini; AB ve Portekizce konuşulan ülke vatandaşları için 7 yıl, diğer ülke vatandaşları için 10 yıl olarak uzattı. Gayrimenkul yatırımı seçeneği tamamen kaldırılırken, süreç artık fon, istihdam ve kültürel katkı temelli ilerliyor.

    Astons Hakkında

    1989 yılında Londra’da kurulan Astons, yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık çözümleri ile küresel lüks gayrimenkul alanında dünya lideridir. 35 yılı aşkın deneyimiyle Avrupa, Karayipler, Orta Doğu, Güney Pasifik ve ABD dahil 15’ten fazla ülkenin resmi lisanslı program ortağı olarak hizmet veren Astons, bugüne kadar 100’den fazla ülkeden 10 binin üzerinde yüksek net değerli birey ve ailesine toplamda 2,6 milyar doların üzerinde yatırım sürecinde eşlik etmiştir. Şirket; Londra, Dubai, İstanbul, Limasol, Atina, Malta ve Fort Lauderdale dahil 8 küresel ofisi ve sertifikalı uzman kadrosuyla, mülk seçiminden hukuki sürece, oturum başvurusundan ikamet kartı teslimine kadar uçtan uca danışmanlık sunmaktadır. Astons, tüm süreçlerde uluslararası etik standartlara ve yerel yasalara tam uyumla hareket ederek müşterilerine şeffaf, güvenilir ve kişiye özel çözümler sunmayı ilke edinmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.