DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatırımcıların Almanya’dan oturum izni alması mümkün

    Yatırımcıların Almanya’dan oturum izni alması mümkün
    28.01.2019
    A+
    A-

    Türkiye ve Avrupa’da yerli ve yabancı müvekkillerine hukuki danışmanlık hizmetleri sunan Avukat Oğuz Kara’nın yeni yazısı:

    Almanya bildiğimiz üzere bilim ve teknolojide önemli işlere ev sahipliği yapan bir AB ülkesi. Almanya şimdilerde yatırımcılara verdiği oturum izni ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

    Özellikle yazılım, bilgi teknolojileri, enerji, bilimsel AR-GE çalışmaları üzerine yatırım yapan iş insanları Almanya oturum iznine büyük rağbet gösteriyor. Bunun sebebi hem Almanya gibi bilim ve endüstride gelişmiş bir ülkede daha fazla imkana sahip olmaları, işlerini daha kolay geliştirebilmeleri ve bir AB ülkesinden aldıkları oturum izninin verdiği kolaylıklar.

    Alman 21 AufenthG uyarınca, Almanya’da yatırım yapan kişilerin kriterleri karşılamaları kendilerine halinde oturum izni veriliyor.

    Bu düzenleme ile Alman ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanırken aynı zamanda yatırımcılara Almanya’da iş kurma ve yeni pazarlardan yararlanmanın önü açılıyor.

    Yatırımcının bu “yatırım yoluyla oturum izni”nden yararlanması için:

    • İş planı yapması,
    • Sektör deneyimi olması,
    • Yatırım miktarını net olarak ortaya koyması,
    • Yatırımın yenilikçi yönünün sunulması,

    gerekiyor.

    Bu oturum izni başvurusu başta Türkiye olmak üzere Ortadoğudan birçok yatırımcı tarafından büyük ilgi görüyor.

    Başvuru için gerekli dökümantasyon yapılması kapsamında iş planı hazırlanması önem arz etmekte.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.