DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatırımcıların yurtdışında konut alma taleplerinde hızlı bir artış gözlemleniyor

    Yatırımcıların yurtdışında konut alma taleplerinde hızlı bir artış gözlemleniyor
    18.03.2024
    A+
    A-

    Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları’nı cazip hale getiriyor. Bu bölgelerde 150 bin dolardan başlayan maliyetlerle vatandaşlık ve oturum izni alınabiliyor.

    Yatırımcıların yurtdışında konut alma taleplerinde hızlı bir artış gözlemleniyor. Döviz bazlı kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve vizesiz serbest dolaşım hakkı gibi avantajlar, yatırımcıları yabancı ülkelerde gayrimenkul alımlarına yönlendiriyor. Özellikle Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları, bu trendde öne çıkan lokasyonlar olarak dikkat çekiyor. Gayrimenkul yatırımlarında kira bazlı gelir elde etme fırsatı ve vatandaşlık ile oturum izni gibi imkanlar sunan söz konusu yerler, Türk vatandaşlarının da ilgisini çekmeye başladı. Bu bölgelerde 150 bin dolardan başlayan giderlerle vatandaşlık ve oturum izni alınabiliyor.

    Ankara’da düzenlenen “AB Vizesiz Serbest Dolaşım” seminerinde konuşan ve Türk yatırımcıların yurtdışına olan ilgisinin arttığını ve benzer bir trendin dünya genelinde de gözlendiğini belirten Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Bazı yatırımcılar için gayrimenkul yatırımı, bazıları için vatandaşlık ve oturma izni, vizesiz serbest dolaşım hakkı gibi faktörler önemli olsa da, genel yönelim yurtdışında yatırım yapma yönünde. Bu eğilim, konut sektöründe küresel talebi artırarak önemli bir ivme kazandırıyor ” dedi.

    İADE GARANTİLİ YATIRIM

    Birçok ülke, vatandaşlık programları aracılığıyla yatırımcılara ve birinci derece akrabalarına ikinci bir pasaport alma imkanı sunuyor. Programlar genellikle ulusal fonlara hibe yapma veya gayrimenkul yatırımı gibi seçeneklerle gerçekleştiriliyor. Özellikle Karayip Adaları gibi bölgelerde 150 bin dolardan başlayan maliyetlerle vatandaşlık alınabiliyor. Ayrıca, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerin ‘Golden Visa’ programları da popüler. Yunanistan ‘Golden Visa’ programı, 250 bin euroluk gayrimenkul yatırımı ile 5 yıl geçerli oturma izni sağlarken, Portekiz ‘Golden Visa’ programı kültürel miras projelerine 250 bin euro hibe veya 500 bin euro fon yatırımı seçenekleri sunuyor. Programlardan yararlananlar, gayrimenkul yatırımlarından euro bazlı kira elde edebilirken aynı zamanda AB ülkelerinde ticaret yapma ve çalışma hakkına da sahip olabiliyor. Bu avantajlar, Yunanistan, Karayip Adaları ve Portekiz gibi lokasyonları öne çıkarıyor.

    FIRSAT KAPILARINI AÇIYOR

    Avrupa Birliği ülkeleriyle yaşanan vize sorunlarına çözüm bulmak için yapılan görüşmeler hız kazanıyor. Ancak Türk vatandaşları ve yatırımcılar, vize sorunlarından kaçınmak için ‘Golden Visa’ programına başvuruyorlar. Bu bağlamda, yurtdışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmetleri sunan Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Vesta Global, Türk vatandaşlarına yurtdışında fırsatlar sunuyor. Şirket, müşterilerine özelleştirilmiş çözümler sunarak süreçleri baştan sona yönetiyor ve hızlı, kalıcı çözümler sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.