DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yazlıklara Decovita dokunuşu

    Yazlıklara Decovita dokunuşu
    12.06.2017
    A+
    A-

    Trendleri belirleyen tasarımlarıyla yaşam alanlarının havasını değiştiren Decovita Seramik, yazlık evinin içini ve bahçesini yenilemek ya da küçük dokunuşlarla canlandırmak isteyenler için cazip seçenekler sunuyor. Tasarımın yanı sıra, mekana uygun yüzey kullanımına da dikkat çeken Decovita’nın ürünleri salondan havuza kadar tüm alanlara uygulanabilirken, canlı renklerini ve dokusunu uzun yıllar boyunca ilk günkü görüntüsüyle koruyor.

    Okulların kapanması, bayramın sona ermesiyle birlikte, keyifli bir tatil için gün sayanlar yazlıklarını açmaya başladı. Uzun süre kapalı kalan evlerde şimdi tadilat zamanı! Trendleri belirleyen tasarımlarını, zengin doku ve renk seçenekleriyle buluşturan Decovita Seramik, evinin içini ve bahçesini yenilemek ya da küçük dokunuşlarla canlandırmak isteyenler için önerilerde bulundu.

    Salonlarda doğaya dönüş

    Mobilyaların hafiflediği, halıların yerini kilimlerin aldığı yazlık evlerin salonlarında, bu doğal ve samimi etkiyi en iyi yansıtan ürünlerin başında ahşap seramik karolar geliyor. Suya dayanıklılığı ile kabarmayan, güneşte sararmadığı için döşemelerin arasında renk farkı oluşmasının önüne geçen ahşap seramikler, özel yüzeyleri sayesinde dokunulduğunda da ahşap hissini bire bir yaşatıyor. Country stili döşenen yazlıklarda, ahşabın en doğal halini yansıtan seramikler bütünlük sağlıyor. Modern ve minimal mimariye sahip evlerde ise, koyu tonlardan beyaza uzanan renklerdeki zarif dokulu seramikler tercih edilebilir.

    Mutfağın konsepti seramikleri belirliyor

    Şehirdeki evlerimizden farklı olarak, birçok yazlıkta açık mutfak bulunması, seramik seçiminde belirleyici oluyor. Eğer küçük metrekareli bir salon – mutfak alanına sahipseniz, iki yerde de aynı seramiği kullanarak mekanı olduğundan geniş gösterebilirsiniz. Geniş evlerde ise, pastel tonlarındaki seramik karolar ile şık bir geçiş yapılabilir. Mutfak bağımsız bir bölümde yer alıyorsa, yine açık renklere yönelerek ferah ve iştah açıcı bir görünüm sağlanabilir!

    Banyolarda beyaz etki

    Denizden kumların, bahçeden toprağın taşındığı banyolar, yazlık evlerde en sık temizlenmesi gereken alanların başında geliyor. Seramik karolar kolay temizlenebilme özelliklerinin yanı sıra, ışıltılarıyla banyoları aydınlattığı için yazlıklarda ideal bir seçenek oluşturuyor. Üstelik bu ferah görünümü, beyaz renk seramik kullanarak bir kat daha artırmak mümkün. Küçük banyoları geniş gösteren, büyük banyolarda ise dekorasyonu ön plana çıkaran beyaz seramikler, farklı kombinasyonlara da imkan veriyor. Bir duvarda veya lavabo arkasında ahşap tonlarıyla doğal, mavi tonlarıyla marin, tekstil dokularıyla yenilikçi bir tema yakalanabilir.

    Çiçeklere basmayın!

    Yazlığın bahçesinde toprağa basmak senenin bütün yorgunluğunu alıyor ancak özel olarak dekore ettiğiniz alanlar için farklı çözümler üretebilirsiniz. Çim ve çiçeklerin olduğu bölümde belirli aralıklarla döşenmiş seramiklerle bir yürüyüş yolu oluşturulabilir. Yemyeşil çimlerin arasında, gri, antrasit gibi tonlara sahip doğal taş görünümlü seramikler kullanarak bahçenizin ahengini koruyabilirsiniz.

    Havuzda yüzeyi doğru seçin

    Bahçenin en keyifli alanı olan havuzu dekore ederken, farklı özelliklere sahip seramikleri bir arada kullanmalısınız. Havuzun çevresindeki ıslak alanda kullanılan seramikler, mutlaka kaymaları önleyen mat yüzeye sahip olmalı. Ahşap veya doğal taş görünümlü mat ürünler, bahçeyle de uyum içinde olacaktır. Havuz içinde ise, su derinliğine bağlı olarak pürüzsüz yüzeyli parlak ürünler kullanılabilir ancak özellikle çocuk havuzu gibi derinliği az olan havuzlarda mat yüzeyli seramiklere öncelik verilmeli.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.