DOLAR 32,3841
EURO 35,0596
ALTIN 2326,178
BIST 9096,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni sergi, “Varoluşa Saygı” Polat Piyalepaşa’da

    Yeni sergi, “Varoluşa Saygı” Polat Piyalepaşa’da
    25.03.2023
    A+
    A-

    Burcu Perçin’in küratörlüğünü üstlendiği “Varoluşa Saygı” sergisi İstanbul’un sanat rotası Polat Piyalepaşa’da. 14 Mart’ta kapılarını açan ve Alper Aydın, Ahmet Duru, Burcu Perçin, Evren Sungur, İrem Tok, Serkan Demir, Sibel Horada, Sinem Dişli, Yusuf Sevinçli ve Yüksel Arslan’ın yer aldığı sergi 1 Nisan’a kadar MERKUR’de görülebilir.  

    “Varoluşa Saygı” başlıklı sergiyle ilgili Burcu Perçin’in açıklamaları şöyle:

    “Sanatçılar her çağda doğadan beslenmiş ve onu bir kaynak olarak görmüştür. İnsan doğanın bir parçası olduğuna göre doğa insan sanat birlikteliğinin ortaya çıkması çok normal. 1960’lardan günümüze ise sanatçılar, sanayileşmenin doğayı nasıl kırıp geçtiğinin farkında olarak, tabiatın yok oluşuna ve kendi işleyişinden çıkarak insanın denetimine ve kullanımına dönüşmesine dikkat çekmişlerdir. Bugüne kadar birçok sanatçı gezegenimizin karşı karşıya olduğu sorunları işaret eden işler üretmiş ve üretmeye devam etmektedir.

    Son dönemde özellikle Türkiye’de yaşanan çevre tahribatları, doğal kaynakların, güzelliklerin yok edilmesi, bize, tüm canlılara büyük ölçüde zarar verdi. 

    Çevremiz için sanatçının ya da herhangi bir bireyin sorumluluklarını birlikte daha fazla düşünmeye ve tartışmaya ihtiyacımız var.

    Öyleyse şimdi ne yapacağız?

    Farkındalık ve eylem araçları sunmak, yeni yollar bulmak için birlikte neler yapabiliriz? Yaratıcılık ve sanatsal duyarlılığın değişimi tetikleyebilme gücüne inanarak, antroposen sanat dünyası ile, duyarlı çevreciler ve aktivistlerin iş birliğini nasıl güçlendirebiliriz?

    Sürdürülebilir bir dünya hayal ederken, sürdürülebilir bir tepki ve kararlılıkla biz neleri farklı yapabiliriz? Sorunların üzerine konuşmanın ötesinde nasıl çözümler üretebiliriz? 

    Bu soruların temel alındığı sergide, insanoğlunun çevre üzerinde giderek artan yıkıcı etkisine yönelik derin kaygı ve duyarlılığın yansıdığı yapıtlar yer alıyor. 

    Davet ettiğim sanatçılarla, sosyal ve çevresel farkındalıkların daha geniş kitlelere iletebilmenin arayışı içinde, beraber yeni yollar bularak değişime daha güçlü katkı sağlayabileceğimize inanıyorum.

    Bir arada hareket etmenin gücünü kullanmanın merakı ve heyecanı içinde, bu serginin önümüzdeki süreçte büyüyerek devam etmesini arzu ediyorum.”

    İnsanın doğa ile olan ilişkisini temel alarak, çevresel bilincin oluşmasına katkıda bulunan 10 sanatçının farklı medyumlardan yarattığı eserleri, 1 Nisan 2023 tarihine kadar MERKUR’de görülebilir.

    Sergi boyunca satışlardan elde edilen gelirin bir kısmı, 11 ilimizde yaşanan, hepimizi derinden üzen deprem afeti için AHBAP’a bağışlanacaktır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.