DOLAR 32,3602
EURO 34,7861
ALTIN 2400,2
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yılbaşı sofralarına Eker Süzme Yoğurt eşlik ediyor

    27.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye’yi 42 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, yeni yılı sevdikleriyle birlikte karşılamak ve özel sofralar kurmak isteyenlere Eker Süzme Yoğurt ile eşlik ediyor. Eker, lezzetli ürünlerinin yanı sıra kolayca hazırlanan tarifleriyle de yeni yıla ağız tadıyla girmenizi sağlıyor.

    Aile, akraba ve dostlarla beraber geçirilen yılbaşı yemekleri yeni yıla daha sıcak, mutlu ve eğlenceli bir başlangıç yapmanın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Eker, harika süzme yoğurdu ve bu özel lezzet ile hazırlanacak mezeler ile yılbaşı sofralarına renk katmaya hazırlanıyor. Eker Süzme Yoğurt ile yapılan havuç taratordan haydariye, kereviz salatasından kabak salatasına birçok meze çeşidi Eker lezzeti ile yılbaşı sofralarını donatıyor.

    Eker, süzme yoğurt ürünleriyle birlikte tarif kitapçığı da hediye ediyor. Kitapçıkta, Eker Süzme Yoğurt ile hazırlanabilen meze tarifleri ve servis önerileri gibi pek çok yararlı bilgi yer alıyor.

    Süt ve süt ürünleri alanında 100’den fazla ürün çeşidine sahip olan Eker, 2020’nin yılbaşı sofraları tadında bereketli ve lezzet dolu geçmesini diliyor.

    Eker’den Havuçlu Tarator Tarifi

    Malzemeler:

    1/2 kg havuç

    1 kase Eker Süzme Yoğurt

    2 diş sarımsak

    Dere otu

    1/2 çay bardağı zeytin yağı

    Tuz

    Yapılışı:

    Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyun. Teflon tavada iyice kavurun. Suyunu iyice çekip, yumuşayınca püre haline getirin. Zeytinyağında çevirerek iyice kızartın. Dibini tutmamasına özen gösterin. Kestane gibi lezzetlenen havuca ezilmiş sarımsağı ve incecik esilmiş dereotunu ilave edip, ocağı kapayın. Biraz soğuyunca içine yoğurdunu ekleyin. İsteğe göre tuzunu ve baharatlarını da kattığınızda yoğurtlu havuç ezmeniz servise hazır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.