DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yılbaşında Bodrum’a akın var, kiralık villalar da doldu

    Yılbaşında Bodrum’a akın var, kiralık villalar da doldu
    22.12.2020
    A+
    A-
    Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak günlerini evde geçirmek istemeyenler ise şimdiden 5 yıldızlı otelleri ve kiralık villaları doldurdu.

    Otellere ilgi büyük
    Bodrum’a büyük bir ilgi olduğunu belirten Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp “Yılbaşında 5 yıldızlı oteller rezervasyonlarını doldurmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla otellerin en fazla yüzde 60 doluluk oranı şartı getirilmişti. Bodrum’daki çoğu otel bu oranlara yaklaştı. Yılbaşına kadar hepsinin dolması bekleniyor. Otellerde eğlence düzenlenmeyecek ancak yılbaşı gecesi yemeği ve otel olanakları cazip geliyor” dedi.
    Nüfus katlandı
    Yılbaşı nedeniyle yazlıklarına geri dönenlerin de olduğunu aktaran Alp, “Zaten koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışma ve eğitim sonucunda insanlar yazlıkları kışın da kullanmaya başlamış, nüfus ikiye katlanmıştı. Büyükşehirlerde oturanlar şimdi yasağı fırsat bilip tekrardan geri dönmeye başladı” diye konuştu.
    ‘Boş villa bulunmuyor’
    Ayrıca kiralık villalara da ilginin arttığına dikkat çeken Alp, “Yılbaşında ev kiralamak isteyen birçok insan var. Boş yazlıklar ve haftalık kiralanan villalarda yer bulmak şu an çok zor. Bu villaların ücretleri birkaç hafta öncesine göre ikiye katlandı” ifadelerini kullandı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.