DOLAR 32,5649
EURO 34,8809
ALTIN 2431,657
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yılın en zorlu dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat tamamlandı

    Yılın en zorlu dayanıklılık yarışı Le Mans 24 Saat tamamlandı
    14.06.2022
    A+
    A-

    Dünya’nın en zorlu ve ikonik pist dayanıklılık yarışı olarak kabul edilen, birçok otomotiv markası ve tedarikçisinin boy gösterdiği Le Mans 24 Saat yarışı 11-12 Haziran tarihlerinde koşuldu. Motul’ün ana sponsoru olduğu ve köklü bir geçmişe sahip bu yarışta prestijli birincilik ödülünün sahibi olmak için piste çıkan takımlar, gücünü Motul’den aldı. Yarışın sponsoru olan Motul’ün performans motor yağı 300V serisinin yanı sıra fren sıvıları, araç bakım ve temizlik ürünleri takımların tercihi oldu.

    Motor sporlarının en prestijli etkinliklerinden biri olan ve Fransa’nın Le Mans kentindeki 13,6 kilometrelik La Sarthe Pisti’nde düzenlenen Le Mans 24 Saat yarışı büyük bir heyecana sahne oldu. 2020’de tamamen seyircisiz ve 2021’de sınırlı sayıda ziyaretçi ile düzenlenen yarış, bu sene kapılarını seyircilerine tamamen açtı ve 250.000’den fazla kişi 24 saat süren yarışta pistte yerini aldı.

    HYPERCAR KATEGORİSİNDE TOPLAM 5 ARAÇ GALİBİYET İÇİN YARIŞTI

    Motul’ün sponsoru olduğu Scuderia Glickenhaus, yarışa Hypercar kategorisinde iki otomobil ile katıldı. 708 numaralı aracın kokpitinde Olivier Pla (FR), Romain Dumas (FR), Luis (Pipo) Felipe Derani (BRA) yer alırken, 709 numaralı araç Ryan Briscoe (ABD), Richard Westbrook (Birleşik Krallık) ve Franck Mailleux (FR)’ye emanet edildi. Toyota Gazoo Racing ve Alpine fabrika takımlarına karşı yarışan Glickenhaus 709 kapı numaralı aracı ile yarışı 3. sırada tamamlarken 708 numaralı araç 4. oldu. 2022 Le Mans 24 Saat Yarışı’nda, Sebastian Buemi, Brendon Hartley ve Ryo Hirakawa’nın kullandığı Toyota Gazoo takımının 8 numaralı otomobili birinci oldu. Mike Conway, Kamui Kobayashi ve Jose Maria Lopez’in pilotajındaki Toyota Gazoo takımının 7 numaralı otomobili ise mücadeleyi, 2 dakika 1.2 saniye geride 2’nci bitirdi.

    Önümüzdeki yıl Peugeot, Ferrari, Audi ve Porsche markalarının katılımlarıyla birlikte Hypercar kategorisi daha da heyecanlı hale gelecek gibi görünüyor!

    TÜM LMP2 ARAÇLARININ KALBİNDE MOTUL TEKNOLOJİSİ YATIYOR

    Tüm LMP2 otomobilleri, yalnızca Motul 300V’yi kullanan, Motul mühendisleriyle yakın iş birliği içinde geliştirilen ve tasarlanan Gibson motoru ile yarıştı. Yani Le Mans 24 Saat gridinde yer alan araçların yarısı Motul yarış yağı ile yarıştı. Bu, 24 saatlik Le Mans’ın neden Motul’ün kendisini gösterdiği en iyi platformlardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Motul yarış haftası boyunca yarış mühendislerine ve mekanikerlere yardımcı olmak için padokta Motul Yarış Laboratuvarı ile yer aldı. Bu laboratuvarda hızlı yağ analizleri yapılarak, takımlara araçta o an bulunan yağın performansı ile ilgili bilgiler verildi.

    MOTUL TAKIMLARI TÜM KATEGORİLERE DAMGA VURDU

    LMP2 kategorisini Motul sponsorluğunda yarışan 38 kapı numaralı Jota Sport aracı kazanırken, LMGTE Pro kategorisinin galibi Porsche Motorsport’un 91 kapı numaralı aracı oldu. Motul’ün desteklediği Algarve Pro Racing Team LMP2 Pro-Am kategosini podyumun zirvesinde tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Aynı kategoride yine Motul’ün sponsorluğunda yarışan Nielsen Racing ise yarışı podyumun ikinci basamağında tamamladı. Diğer kategorilere göre standart araçlara daha yakın teknik özelliklere sahip ve amatör takımların da yarışabildiği LMGTE AM kategorisinin bu seneki galibi 33 kapı numaralı TF Sport ekibi oldu.

    ÜNLÜ PİSTİN EN ÖNEMLİ VİRAJI ARTIK “MOTUL” İLE ANILACAK

    Yarış öncesi Motul adına mutluluk verici bir gelişme yaşandı. Motul, Le Mans 24 saat yarışının yapıldığı Circuit de La Sarthe pistinin en ikonik virajlarından birine ismini verdi. Yarış pistlerinin virajlarına isim verilmesi bir motor sporları geleneğidir. Böylesi önemli bir virajın bundan sonra Motul ismi ile anılacak olması büyük mutluluk uyandırdı.

    Seyirci ile yeniden kavuşmanın enerjisi ile harika geçen bir Le Mans 24 saat yarışı daha geride kaldı. Motor sporlarının en çok beklenen, konuşulan ve izlenen organizasyonlarından birinde Motul yine gövde gösterisi yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.