DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yoğuşmalı kombi evlerde mecburi olacak

    Yoğuşmalı kombi evlerde mecburi olacak

    Enerji veriminin artırılması ve doğalgaz tüketiminin azaltılmasını öngören düzenleme, kullanılan kombilerin yoğuşmalı olmasını zorunlu kılacak. Bu kapsamda ev ve işyerlerinde olan kombiler yoğuşmalı kombiyle değiştirilecek.
    Enerji veriminin artırılması ve doğalgaz tüketiminin azaltılmasını öngören düzenleme, kullanılan kombilerin yoğuşmalı olmasını zorunlu kılacak. Bu kapsamda ev ve işyerlerinde olan kombiler yoğuşmalı kombiyle değiştirilecek.

    Yoğuşmalı Kombiye Yasal Düzenleme
    Enerji alanında önemli adımlar atan Türkiye, yeni bir düzenlemeyle tüketilmekte olan doğalgaz verimini artıracak. Buna göre on ile 15 yaş aralığındaki kombilerin değiştirilmesi zorunlu olacak. Kombilerin yoğuşmalı özelliği taşıması şart koşulurken, tüketiciler tercihlerini buna göre yapacak. Yoğuşmalı kombilerin zorunlu olarak kullanılmaya başlaması özellikle kombi pazarının hareketlenmesini beraberinde getirecek. Yasa tüm yurtta dikkatle uygulanacak.

    Değişim Zorunlu Olacak

    Evlerde ve işyerlerinde kullanılan kullanım ömrünü tamamlamış olan kombiler, yüzde 20’lik tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombilerle değiştirilecek. Zorunluluk AB tarafından yürürlüğe konan “Enerjiyle İlgili Ürünler Yönetmeliği” kapsamında başlayacak. Söz konusu yönetmeliğe göre yoğuşmalı kombiler enerji tasarrufu sağladığı gibi, doğalgaz verimini de arttırıyor. Kaynak kullanımını minimize eden yoğuşmalı kombiler, zararlı gazların havaya salınımını da azaltıyor.

    Çalışmalar Şimdiden Başladı

    Türkiye’de bu yönetmeliğe uygun adımlar atmaya hazırlanıyor. Alınan bilgilere göre bu çerçevede çalışmalar şimdiden başladı. Yapılan çalışmalar yurtiçinde üretilen ve ithal tüm ürünleri kapsayacak. 400 kilovatlık ısıtma kapasiteli kombiler ve kazanlar düzenleme dahilinde değerlendirilecek. Söz konusu cihazların kullanımı zorunlu olurken, bu cihazlar eskilerine kıyasla en az yüzde 15 daha az doğalgaz tüketiyor.

    Doğalgaz Faturaları Düşecek

    Söz konusu düzenleme uygulanmaya başlandığında doğalgaz faturaları eskisine göre daha az gelecek. Tüketimin azalması ithal edilen doğalgaz miktarını da düşürecek. Böylelikle Türkiye’nin doğalgaza aktardığı kaynak ülke içi ekonomide kalacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.