DOLAR 32,5398
EURO 34,8187
ALTIN 2443,482
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yoğuşmalı kombiler zorunlu hale geliyor: E.C.A., ErP Yönetmeliği’ne hazır

    Yoğuşmalı kombiler zorunlu hale geliyor: E.C.A., ErP Yönetmeliği’ne hazır

    Türkiye’de Nisan ayında  yürürlüğe girecek olan ErP (Energy Related Products) Yönetmeliği kapsamında artık sadece yoğuşmalı ürünler tüketicilerin kullanımına sunulacak. Yönetmeliğin enerji etkinliğini iyileştirmeyi ve çevreyi korumayı hedeflediğini vurgulayan EMAS Makina Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, “Yüksek verimlilik sağlayan yoğuşmalı cihazlar, yakıt tüketiminde %30’a varan tasarruf sağlıyor. Böylece, doğalgaz tüketimi ve faturası azalırken, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlanacak. 30 yılı aşkın süredir ısıtma sistemleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak mevcut ürünlerimiz yanı sıra yeni ürünlerimiz, satış ve satış sonrası hizmet kanallarımız ile bu geçişi başarılı bir şekilde tamamlayacağız.dedi.

     

    Türkiye’nin Avrupa Birliği uyum yasaları ve düzenlemelerinin bir parçası olan ErP yönetmeliği, verimi yüksek, atık gaz oranı daha düşük olan yoğuşmalı kombilerin üretilip satılmasını kapsarken, yüksek oranda enerji tüketen tüm ürünlerin kademeli olarak piyasadan kaldırılmasını amaçlıyor. Konvansiyonel kombilerin ithalat ve üretimine yasak getiren düzenlemenin mevcut kombileri etkilemeyeceğini vurgulayan Özokumuşoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Halihazırda kullanılan konvansiyonel kombiler ile ilgili bir değişiklik söz konusu olmadığından, tüketiciler kombilerini değiştirmek zorunda değil, mevcut cihazlarını tüketim ömrü bitene kadar kullanmaya devam edebilirler.”

     

    “Yoğuşmalı kombiler yakıt tüketiminde %30’a varan tasarruf sağlıyor”

    Yönetmeliğe uygun yoğuşmalı cihazların yakıt tüketiminde %30’a varan  tasarruf sağladığını belirten Özokumuşoğlu,  yoğuşmalı kombilerden maksimum verim elde edebilmek için yaşam alanlarının sahip olduğu özelliklere de dikkat etmek gerektiğinin altını çiziyor: Kombi seçiminde evdeki kombi tesisatından, radyatörlerin konumu ve uzunluklarına kadar birçok detayın uzman kişiler tarafından tasarlanmış olması gerekiyor. Kombi seçerken evin ısıtma ve kullanım suyu ihtiyacı yanında, verime de bakılmalıdır. Satın alınacak kombinin yedek parçalarının uygun fiyatlı olması ve servis ağının yaygın olması da çok önemlidir. Diğer önemli konu ise bina ve izolasyon kalitesidir.

     

    “E.C.A., ErP Yönetmeliği’ne uygun SCOT’u (Güvenli Yanma Teknolojisi) Türkiye’de ilk kez yerli üretimle hayata geçirdi”

    E.C.A. markalı ürün gamının her daim son teknoloji ile üretilen, tasarruf sağlayan ve çevreye duyarlı cihazlardan oluştuğunu belirten Özokumuşoğlu, “Sektörde birçok ilklere imza atan bir marka olarak, yönetmelikte belirtilen standartlar ve verim değerlerine uygun kombi üretimi ve satışını zaten yapıyorduk. Örneğin 2016 yılında E.C.A. olarak piyasaya sunduğumuz, yönetmeliğe uygun tam yoğuşmalı premix kombimiz SCOT (Güvenli Yanma Teknolojisi) Türkiye’de ilk kez yerli üretimle hayata geçti. 2017 yılında enerji yönetmeliğine uygun, sessiz çalışma özelliğine sahip, kompakt boyutlarıyla öne çıkan Proteus Premix kombimizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Bu yıl da en yeni ürünümüz olan Plustech kombimizi ilk kez Sodex Fuar’ında lanse ettik. Fuar katılımcılarından yoğun ilgi gören Plustech kombi, %102,5 enerji verimi ve %35 modülasyon oranı ile tasarruf sağlayan bir ürün. Ar-Ge çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüketicilerimize konfor ve tasarruf sağlayan teknolojik ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.