DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zehra Işık; “Büyük Vizyonun Mirasını Gururla Taşıyoruz”

    Zehra Işık; “Büyük Vizyonun Mirasını Gururla Taşıyoruz”

    Türkiye’nin önde gelen yerli üretim moda markalarından adL, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün etkileyici portresini içeren özel bir sanat eseri yaratma fikriyle yola çıkarak ileri dönüşümün hedeflendiği kumaşlardan anlamlı bir eser ortaya çıkardı. Bu proje Türkiye’nin sadece moda sektöründe değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm noktasındaki potansiyelini de vurguluyor. Moda tutkunlarının, sanatseverlerin ve tarihe ilgi duyan herkesin ilgisini çekecek benzersiz sanat eseri, 30 Ekim’e kadar İstinyePark’ta sergilenecek. Sanatçı Deniz Sağdıç tarafından çok sayıda kumaş parçasının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Atatürk portresinin yapılış sürecinin anlatıldığı video ise ünlü sunucu ve televizyon programcısı Esra Erol tarafından seslendirildi.

    “Büyük Vizyonun Mirasını Gururla Taşıyoruz”

    Cumhuriyet’in 100. yılını anlamlı bir projeyle kutlamak istediklerini söyleyen Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, “Cumhuriyet’in ilk adımları 100 yıl önce bu topraklarda atıldı ve yeni bir çağın kapıları aralandı. Bizler de o büyük vizyonun mirasını gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Projenin adımlarını belirlerken Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini ön planda tutmaya, bu değerlerle ilham kaynağı olmaya özen gösterdik. Tüm bunları sanatın iyileştirici gücüyle birleştirdik. Cumhuriyet’in bizlere verdiği tüm ayrıcalıkları yaşamaktan ve yaşatmaktan büyük gurur duyuyoruz. %80 kadın çalışan oranımızla kadına, sanata, doğaya verdiğimiz destekle temellerimizi oluşturduk. Adil Işık Group olarak her zaman bu ayrıcalıkları dikkate alarak ilerliyoruz. Ekiplerimizi ve müşterilerimizi daha bilinçli hale getirmek için sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Geri dönüştürülebilir kumaşlar, karton paketler, atıklarımızın değerlendirilmesi gibi adımlar ve daha fazlasını benimsiyoruz. Bu sebeple Cumhuriyetin 100. Yılında böyle bir konunun da altını çizmek bizler ve kitlemiz için oldukça değerli bir adım oldu. Bu sanat eserini herkesin görmesi için 30 Ekim’e kadar İstinyePark’ta sergileyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

    Mert Aslan ve Yasemin Öğün de Eserin İstinyePark’taki Gösterimindeydi

    30 Ekim’e kadar İstinyePark’ta sergilenecek eserin gösterimine Moda Direktörü ve Stil Danışmanı Mert Aslan ile modatutkusu bloguyla tanınan Influencer Yasemin Öğün de katıldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet’imizin 100. yılında adL ile Deniz Sağdıç’ın birlikte yaratmış olduğu bu eserin çok derin anlamlar taşıdığını belirten Mert Aslan, “Geri dönüşümün ve sürdürülebilirliğin dünyamız için ne kadar önemli olduğu fikri ile büyük markaların arkasındaki yaratıcı ve üretici emeği sanatın iyileştirici ve aydınlatıcı gücüyle birleştirerek böylesi kıymetli bir projeye imza atmaları paha biçilemez. Gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerinde bulunurken Yasemin Öğün ise “Eserin ileri dönüşümün hedeflendiği kumaşlardan oluşması ve Cumhuriyet’in 100. Yılına özel yapılması hem gurur verici hem de çok anlamlı. Eseri yakından görmek ve duygusunu hissetmek, benim için oldukça onur verici bir deneyimdi. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.