DOLAR 32,5733
EURO 34,8024
ALTIN 2513,538
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zeytinburnu Bahçelievler içme suyu tüneli tamamlandı

    Zeytinburnu Bahçelievler içme suyu tüneli tamamlandı

    Köklü geçmişi ve inşaat sektöründeki tecrübesi ile dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra Türkiye’de hayata geçirdiği altyapı, inşaat ve yol projeleriyle adından söz ettiren Güçlü İnşaat, Zeytinburnu-Bahçelievler içme suyu tünelini tamamladı. Pandemi sürecine rağmen belirtilen tarihten önce projeyi tamamlayan Güçlü İnşaat, gösterdiği üstün başarı ve performanstan dolayı İSKİ’den teşekkür belgesi aldı.

    Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Çek Cumhuriyeti, Irak, ABD, Libya, Gana gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde 100’den fazla altyapı, inşaat ve yol projesine hayat veren Güçlü İnşaat, İstanbul’un en önemli içme suyu hattı olan ve 3 bin 87 metre uzunluğundaki Zeytinburnu – Bahçelievler içme suyu tünelini Covid-19 pandemisine rağmen belirtilen tarihten önce tamamlayarak İSKİ’den teşekkür belgesi aldı. Güçlü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, teşekkür belgesini İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’nun elinden aldı.

    Projede 250 kişilik ekip çalıştı

    Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Güçlü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, “İnşaatına 2017 yılında başladığımız tünel projesini Tasarla-İnşa Et, Anahtar Teslimi olarak yürüttük. Proje dahilinde, yeni boru hatlarının eklenmesini ve eski hatların değişimini sağladık. 250 kişilik ekibimiz ile 3 yıl boyunca yerin 34 metre altında yoğun bir tempoyla sürdürdüğümüz projemizi, pandemi sürecine rağmen belirtilen tarihten önce teslim ettik. Bu dönemde tüm çalışanlarımız ve toplum sağlığı için tüm tedbirleri alarak çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük” dedi.

     

    İlk yerli Tünel Delme Makinası kullanıldı

    Çelik, “İstanbul halkının hijyeni ve sağlığı için böylesine önemli bir projeyi son derece hızlı tamamladığımız için gururluyuz. Bu projede yer altında ya da yer üstünde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ailelerinden ve sevdiklerinden ayrı kalarak çalıştıkları proje bugün Bakırköy, Bahçelievler ve Güngören gibi nüfusunun yoğun olduğu bölgelerin su ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca projemiz ilk defa yerli Tünel Delme Makinası (TBM) kullanılan proje olma özelliğinde. Bunun da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu paylaşmak isterim” şeklinde konuştu.

     

    “Amacımız Türkiye’ye hizmet etmek”

    Güçlü İnşaat olarak kuruldukları andan itibaren insanların hayatlarına dokunacak ve Türkiye’ye hizmet edecek projelere imza attıklarını sözlerine ekleyen Çelik, “Proje toplamda 3 milyon İstanbullunun içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Bizim için her zaman önemli olan projenin, insanlara ve Türkiye’ye hizmet etmesidir. Sadece bu projemizde değil hayata geçireceğimiz her projede önceliğimiz insan hayatı, amacımız Türkiye’ye hizmet etmek” dedi.

    Atıksu tüneli 750 bin kişiye hizmet verecek

    Konut, AVM ve yol projelerinde de imzası bulunan Güçlü İnşaat’ın İstanbul’un çevresini ve denizlerini koruyan altyapı ve atıksu tüneli projeleri de devam ediyor. Göktürk, Kemerburgaz ve Ayazağa Mahalleleri’nden gelen atık suların toplanarak Baltalimanı Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisi’ne ulaştıracak yaklaşık 9 km uzunluğundaki tünelin yüzde 40’ı tamamlandı. Ağustos 2021’de hizmete açılması planlanan günlük 350 bin metreküpe yakın atıksu taşıma kapasitesiyle, 750 bin kişiye hizmet verecek olan atıksu tüneli, Marmara Denizi’nin korunmasına da katkı sağlayacak.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.