DOLAR 32,5951
EURO 34,8069
ALTIN 2412,156
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zonguldak’da “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında konut belirleme kurası çekildi

    Zonguldak’da “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında konut belirleme kurası çekildi
    22.09.2018
    A+
    A-

    Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Zonguldak’ın Merkez İlçesi Üzülmez Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Lojmanları “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”ndeki 400 hak sahibinin konutları kurayla belirlendi.

    Kura töreni 21 Eylül 2018 Cuma günü TTK Eğitim ve İş Güvenliği Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

    Kurası çekilen konutların 204’ü 2+1 planında ve 196’sı ise 3+1 planında inşa edildi.

    Kura töreninde konutları belirlenen vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

    TOKİ ile “Üzülmez Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) arasında imzalanan protokol ile TTK’ya ait ömrünü tamamlamış lojmanlar ve şahıslara ait gecekonduların yer aldığı kentsel dönüşüm alanı içerisinde, gayrimenkul sahipleriyle anlaşmalar yapılarak proje hayata geçirildi. İlk aşamada 766 konuttan oluşan 1. etabın inşasına gerçekleştirildi. Zonguldak’ta TTK ile gerçekleştirilen proje TOKİ’nin bir kurumla gerçekleştirdiği ilk kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini de taşıyor.

    Proje kapsamında konutların yanı sıra 4 ticaret merkezi ve cami bulunuyor. Modern ve geleneksel mimarinin sentezlendiği projeyle Zonguldak’a nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam ve cazibe merkezi kazandırıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.