DOLAR 32,3315
EURO 35,1042
ALTIN 2308,444
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zorlu PSM Caz Festivali’nde; film gösterimleri, atölyeler, paneller, plak pazarı ve dahası da var

    Zorlu PSM Caz Festivali’nde; film gösterimleri, atölyeler, paneller, plak pazarı ve dahası da var
    25.04.2017
    A+
    A-

    Müziği her yönüyle ele alan; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziği “caz” çatısı altında birleştiren Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında çeşitli film gösterimleri, çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyeler, plak pazarı ve konsept partiler gibi çeşitli yan etkinliklerle de müzikseverlere dopdolu bir program yaratıyor.

    Zorlu PSM Caz Festivali, zengin müzikal içeriğinin yanı sıra ajandaları dolduracak birçok alternatif etkinlik sunuyor. Ücretsiz film gösterimleri, değerli konukların katılımıyla gerçekleştirilecek paneller, farklı konseptlerin işleneceği atölyeler, geniş yelpazesiyle plak pazarı, ücretsiz açık hava etkinlikleriyle Zorlu PSM Caz Festivali, İstanbul’da kültür sanat hayatında yepyeni bir geleneğin başlangıcını yapıyor.

    Beden Perküsyonu Atölyesi //6 Mayıs Cumartesi // Amfi, 14.00-16.00

    Hareket ve müziğin iç içe geçtiği, beden üzerindeki farklı tonda birçok sese erişilebilecek atölye, Onur Yusufoğlu’nun eğitmenliğinde yapılıyor. Hem müzikal bir dışavurum hem de bedenin sınırlarının yeniden tanımlandığı bir iç yolculuğun deneyimleneceği etkinlik, Zorlu PSM Amfi’de 25 katılımcı sınırıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.

    Swing Atölyesi // 6 Mayıs Cumartesi //Amfi, 16.00-17.15

    20. yüzyılın ilk yarısında başlayan hikayesini, caza en hoş eşlik eden dans olmasıyla Zorlu PSM Caz Festivali’ne kadar uzatan swing, eğlenceli bir atölyeyle Zorlu PSM Amfi’yi dans pistine dönüştürüyor. Swing’in birçok farklı türünü layıkıyla öğreten ve uygulayan Swing İstanbul eğitmenlerinin yürüteceği atölye, renkli ritimlere kapı aralıyor. 40 kişilik katılımcı sınırıyla gerçekleşecek etkinliğin, hava koşullarına göre Ana Fuaye’ye taşınması halinde katılımcı sınırı 25 kişi olacak.

    Amfi Konserleri

    Celal Eldeniz’le 3 yıl çalıştığı Bel Canto vokal tekniklerini şehir ve doğaya dair hikayelerle birleştireceği albümünün çalışmalarını devam ettiren “Suzin Akalan”; 2004 doğumlu olmasına rağmen caz piyanosundaki başarısını uluslararası isimlerle çalışıp prestijli festivallerde sahne alarak pekiştirmiş “Hakan Başar Jr.” ve kedilere duyduğu özel sevgiyi duru vokaliyle birleştirerek bizlere sunan “Sedef Sebüktekin”in “Can Ozan”la birlikte gerçekleştireceği özel akustik performans, 6 Mayıs’ta Zorlu PSM Amfi’ye müziği taşıyor.

    Suzin Akalan (17.30-18.00)
    Hakan Başar Jr. Trio (18.15-18.45)
    Sedef Sebüktekin (19.00-19.45)
    Hakan Başar Jr. Trio (20.00-20.30)

    Plak Pazarı // 6 Mayıs Cumartesi // Ana Fuaye, 16.00- 23.00

    Zorlu PSM’de düzenlenen festivallerde Ana Fuaye’de yerini alan Plak Pazarı, Zorlu PSM Caz Festivali’nde de Kontraplak, Opus3a, Outro Music Store, Monoplak ve Deform Music’in katılımıyla yapılıyor. Gün boyu devam edecek Plak Pazarı, müzikseverleri ve koleksiyonerleri farklı müzik türlerinden plakların yer aldığı geniş bir arşivle buluşturacak.

    Bant Mag DJ Set // 6 Mayıs Cumartesi // VIP Lounge, 22.30

    Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında gün boyu gösterimleri gerçekleştirilecek film maratonunun finali VIP Lounge’da Bant Mag DJ Set’le yapılıyor.

    Türkiye’de Cazın Altın Yılları // 9 Mayıs Salı // Amfi, 20.00-21.00

    Murat Meriç ve Derya Bengi’nin katılımıyla düzenlenecek Türkiye’de Cazın Altın Yılları paneli; Murat Meriç’in “100 Şarkıda Memleket Tarihi” ve Derya Bengi’nin “50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – Şimdiki Zaman Beledir” kitapları ekseninde gerçekleşiyor.

    Sessiz Parti // 12 Mayıs Cuma // 22.00

    3-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da müziğin merkezi olarak konumlanacak Zorlu PSM Caz Festivali’nin heyecan verici kapanışı, deephouse ve techhouse setleriyle tanınan Ece Özel ile Bir Baba Indie’nin kurucularından Cihad Satıroğlu’nun sahne alacağı Sessiz Parti’yle yapılıyor.

    Zorlu PSM Caz Festivali Film Gösterimleri

    Müziğin farklı renklerini caz çatısı altında bir araya getirecek Zorlu PSM Caz Festivali, konser programına paralel çeşitlilikteki film gösterimleriyle de Zorlu PSM Amfi’yi müziğin başrolde olduğu bir sinema merkezine çeviriyor. Müzikseverler ve sinemaseverlerin ortak kümede buluşacağı her biri birbirinden değerli yapımlar; müziğe duyulan aşkı ve uğruna verilen mücadeleleri, müziğin birleştirici gücünü ve hayatları değiştirme gücüne sahip sihrini gözler önüne seren bir seçkiye hayat verecek.

    Zorlu PSM Caz Festivali Film Gösterimi Programı:
    The Blues Brothers // 3 Mayıs Çarşamba // PSM Amfi // 20:00
    Once // 4 Mayıs Perşembe // PSM Amfi // 20:00
    Zidane: A 21st Century Portrait // 5 Mayıs Cuma // PSM Amfi // 20:00
    Whiplash // 6 Mayıs Cumartesi // Ana Tiyatro // 16:00
    20.000 Days on Earth // 6 Mayıs Cumartesi // Ana Tiyatro // 18:30
    Amy // 6 Mayıs Cumartesi // Ana Tiyatro // 20:30
    All Things Must Pass: The Rise and Fall of Tower Records // 9 Mayıs Salı //PSM Amfi // 21:30
    De-Lovely // 10 Mayıs Çarşamba // PSM Amfi // 20:00
    Inside Llewyn Davis // 11 Mayıs Perşembe // PSM Amfi // 20:00
    Searching for Sugar Man // 12 Mayıs Cuma // PSM Amfi // 20:00

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.