DOLAR 32,5871
EURO 34,8493
ALTIN 2498,366
BIST 9699,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zorlu Tekstil’den İngiltere’ye 5 milyon adet antibakteriyel maske ihracatı

    Zorlu Tekstil’den İngiltere’ye 5 milyon adet antibakteriyel maske ihracatı
    01.09.2020
    A+
    A-

    Döngüsel ekonomi tabanlı inovasyona dayalı yeni nesil tekstillere yatırımını sürdüren Zorlu Tekstil, dünyaca ünlü Marks & Spencer ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında İngiltere’ye 5 Milyon adet antibakteriyel yıkanabilir yüz maskesi ihraç ediyor.

    Türkiye’nin tekstilde en büyük gruplarından ve ihracatçılarından biri olan Zorlu Tekstil, uzun yıllardır yatırım yaptığı akıllı tekstil alanındaki bilgi ve tecrübesiyle seçkin dünya perakende devlerinin inovatif iş ortağı olmaya ve ihracatta yeni nesil ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor.

    Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda, döngüsel ekonomi tabanlı inovasyona dayalı yeni nesil tekstillere uzun süredir yatırım yapan Zorlu Tekstil, sürdürülebilir üretim yaklaşımı kapsamında; İngiltere’nin dünyaca ünlü markası Marks & Spencer için 5 Milyon adet antibakteriyel ve yıkanabilir özellikli maske üretimi gerçekleştirdi.

    Yüzde 100 pamuk olan ve antibakteriyel özelliğiyle hem yetişkinler hem de çocuklar için farklı renk ve desenlerde üretilen maskeler İngiltere pazarına sunulacak.

    STeP sertifikasıyla sürdürülebilirliğini belgelendirdi

    Sürdürülebilirlik odaklı üretimi ve hayata geçirdiği ürünleri ile Zorlu Tekstil, hammadde, proses yönetimi ve ürün tabanlı birçok yenilikçi çözümle dünyadaki sayılı şirketlerden biri olmaya devam ediyor. Standart 100 by Oeko-Tex belgesine sahip olan, bir süre önce ise STeP by Oeko-Tex, “Sustainable Textile Production” (Sürdürülebilir Tekstil Üretimi) sertifikasıyla sürdürülebilir bir tekstil üreticisi olduğunu belgelendiren Zorluteks ve Hometeks fabrikaları, bu belgelerle kullanılan ‘Made in Green’ etiketiyle üretim yapabildiğini tescillemişti. Sahip olduğu belgeler ile Zorlu Tekstil, dün olduğu gibi bugün de Marks & Spencer gibi sürdürülebilirlik odaklı birçok şirketle olan işbirliklerini büyütmeye devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.