DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zyxel Armor G5 Router WiFi 6 gücünü evlere taşıyor

    Zyxel Armor G5 Router WiFi 6 gücünü evlere taşıyor
    05.10.2020
    A+
    A-

    Ağ darboğazlarını ortadan kaldıran Armor G5, 30’dan fazla bağlantıya aynı anda en yüksek hızı sunabiliyor

    Zyxel Networks bugün yaptığı açıklamayla video yoğun ve IoT ağırlıklı ağlar için, WiFi 6 yetenekleriyle veri ihtiyaçlarını yüksek verimlilik, kapasite ve Gigabit hızlarla karşılayan Armor G5 AX600012-Stream Multi-Gigabit Security WiFi 6 Router adlı yeni ve güçlü yönlendiricisini tanıttı.

    En yeni kablosuz bağlantı standardı olan WiFi 6, home-office, IoT ve yüksek çözünürlüklü video ihtiyaçlarının ortaya çıkardığı yüksek bant genişliği taleplerinin ağlarda yarattığı performans sorunlarına yanıt veriyor. Zyxel Networks Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mehmet Yılmaz, “Her ne kadar erken benimseyenler WiFi 6’nın tam potansiyelinden faydalanamasa da, uyumlu bir WiFi6 yönlendiriciye ihtiyaç duyuluyor. Bu olmadan ağdan faydalanmaya çalışmak bir spor otomobili ikinci viteste kullanmaya benziyor” dedi.

    Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Armor G5, kapsama alanı ve çıktı anlamında premium kablosuz bağlantı ve kablolu performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar için özel tasarlandı. Yeni ürünümüz, ağa bağlı ev cihazları için gecikmeyi düşürürken verimliliği ve kapasiteyi artırıyor.”

    30+ bağlantı için ultra hızlı WiFi 6

    Armor G5’in sihiri, teknik özellikleri ile başlıyor. Yönlendirici, sahip olduğu 64 bit 2,2 GHz dört çekirdekli işlemcisi, 13 yüksek kazançlı anteni ve 12 WiFi akışı ile hızdan taviz vermeksizin, aynı anda 30’dan fazla bağlantıyı kaldırabiliyor.

    Kablolu bağlantı tarafında, Armor G5’in 10G Çoklu Gigabit Ethernet LAN yuvaları, çoğu routerdaki1G, 2,5G ve 5G LAN yuvalarına kıyasla adeta kuantum sıçraması yapıyor. Yerel ağ depolama cihazlarına büyük dosyalar aktarmak isteyen içerik üreticileri ve diğer kullanıcılar için Armor G5’in 10G hızları, veri aktarımda zamandan tasarruf sağlayarak imdada yetişiyor.

    Uzak erişim için güvenli VPN bağlantıları
    Armor G5, home-office ve profesyonel tüketici seviyesindeki kullanıcıların güvenliğini önceliklendirirken, herhangi bir üçüncü taraf VPN hizmetine bağlanabilen Open VPN için de tam destek sunuyor. Bu sayede, akıllı TV ve oyun konsolu gibi normalde VPN koruması kullanılamayanlarda dahil olmak üzere, ağdaki her cihaz ve her bağlantı koruma altına alınıyor. Ayrıca, kullanıcılar ev dışında olduğunda VPN tüneli ile ev ağlarına uzaktan güvenli bağlantı kurma imkânı veriyor.

    Kullanıcı dostu deneyim, yönlendiricinin ilk kurulumundan itibaren varlığını hissettiriyor. Armor mobil uygulaması, web tabanlı ara yüzde kolay öğrenilen ve ilerlenebilen bir yönetim arayüzü ile adım adım kuruluma rehberlik ediyor.

    Zyxel, yaptığı duyuruda, aynı seride yer alan, uygun fiyatlı WiFi 5 yönlendiricisi ArmorG1 Multi-Gigabit Security & Parental Control WiFi Router’ı da tanıttı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.