DOLAR 32,3369
EURO 35,1222
ALTIN 2236,122
BIST 8735,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2017’de 1.5 milyon konut satılacak

    2017’de 1.5 milyon konut satılacak
    25.04.2017
    A+
    A-

    Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, yabancıya vatandaşlık ve gurbetçilerden KDV alınmaması gibi uygulamaların ardından 2017’de konut satış hedefinin 1.5 milyon adedi bulduğunu, bunların en az 50 bininin yabancıya gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

    Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, bir milyon dolar ve üzeri konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, gurbetçilerden KDV alınmaması gibi uygulamaların gayrimenkul sektörüne olumlu etkisinin olduğunu belirtti. 2016’da satılan 1.3 milyon konutun sadece yüzde üçünün yabancılara satıldığını hatırlatan Yılmaz, “Yeni uygulamaların etkisiyle sektörün 2017 konut satış hedefi 1.5 milyon adede ulaştı. Bunların en az 50 binini yabancıların almasını bekliyoruz. Gayrimenkul sektörü gelişimini hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye’ye yatırım yapan yabancılar 3 ile 7 yıl içinde geri dönüş sağlayabiliyor. Bu makul bir süre. Yabancıların yatırım yapması için çok cazip” dedi.

    Konutta toplam indirimler yüzde 50’yi buluyor

    Yılmaz, konutta KDV’nin yüzde 18’den yüzde bire düşürülmesiyle gurbetçiler ve yabancılar için toplam indirimlerin yüzde 30 hatta yüzde 50’yi bulduğunu söyledi. Yılmaz; “Küçük daireler yani 1+1 ve 2+1 daha fazla prim yapıyor ve kira getirisi daha yüksek” dedi.

    Projelerimizde iç donatım dünya standardı üzerinde

    Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy projelerinde iç donatım kalitesinin dünya standartları üzerinde olduğunu belirten Yılmaz, “Her iki projede de Leed Sertifikası standardını takip ediyoruz. Pek çok danışman baştan beri kendi alanındaki kalite kontrolünü gerçekleştiriyor. Nivo İstanbul’da kaba inşaatın yüzde 50’si tamamlandı. İki proje de 2018 içinde tamamlanacak. Bugüne kadar 1.500 konut tamamlandı ve devam eden 1.800 konut var. Nivo İstanbul, Basın Ekspres yolu Halkalı Kavşağı üzerinde 7 Parsel, 45 dönüm arazi üzerinde kentsel dönüşüm projesi. 200 bin metrekare inşaat alanı, 185 bin metrekare kapalı alan ve 15 bin metrekare peyzaj alanı. Altı blok ve yaklaşık 1.400 üniteden oluşuyor. Nivo Ataköy ise Atakoy’de eski açık oto pazarı yerinde 12 dönüm arsa üzerine 60 bin metrekareye yakın inşaat alanı. 2 blok ve yaklaşık 400 üniteden oluşuyor” şeklinde konuştu.

    Uluslararası yatırımcılarla tanıtım toplantıları

    Suudi Arabistan, BAE ve Katar gibi Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere ve Almanya’da uluslararası yatırımcılarla tanıtım toplantıları düzenlediklerini aktaran Yılmaz şöyle devam etti: “Cathay Group, olarak Körfez’de gelişmiş bir network’e sahip ve büyük yatırımcılar gözünde muteber bir şirketiz. Yatırımcı toplantılarımızda Türkiye’ye yatırım yapmanın avantajlarını anlatıyoruz. Bu toplantılarda bazı büyük yatırımcılarla yeni projeler de ele alınıyor. Ayrıca Avrupa’da yaşayan Türkler, Körfez ve Ortadoğu bölgesinden gelen bireysel yatırımcılar nezdinde de bir satış ağımız var. İngiltere ve Almanya’da gayrimenkul geliştirme projeleri için görüşmeler yürütüyor. ABD ile ilgili çalışmalarımız ise devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.