DOLAR 32,3352
EURO 35,1695
ALTIN 2244,235
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    3. İstanbul projesinin 1.etap ticari ünitelerinin yarısı açık ihale ile satıldı

    3. İstanbul projesinin 1.etap ticari ünitelerinin yarısı açık ihale ile satıldı
    27.10.2018
    A+
    A-

    İstanbul’un en hızlı değerlenen bölgelerinden biri olan Başakşehir’in en büyük karma projesi 3. İstanbul projesinin 1.etap ticari üniteleri ihaleye çıktı. Yoğun talep gören satış ihalesinde bağımsız bölümlerin yarısı satıldı.

    Yeni açılan Kayaşehir – Başakşehir, yeni havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsüne olan bağlantı yolları ile son dönemin en çok ilgi gören 3. İstanbul projesinde 1.etap ticari üniteleri 21 Ekim’de yapılan ihaleyle satışa çıktı. “Enflasyon ile mücadelede Euro’ya dolara inat Başakşehir’de 3. İstanbul’dan 3 büyük fırsat” sloganı ile çıkılan ihaleye Ordu , Kayseri , Rize, Viyana başta olmak üzere birçok farklı şehirden yatırımcılar katıldı.

    Toplam 55 bağımsız bölümün açık artırma yöntemiyle ihaleye çıktığı Başakşehir’in en büyük karma projesine oldukça yüksek bir katılım gerçekleşti. Konut fiyatına ticari ünitelerin satıldığı ve satışa çıkan bağımsız bölümlerin yüzde 52’sinin satıldığı ihale, bölgeye ve projeye olan güvenin de göstergesi oldu. Aralık 2016’da lansmanı gerçekleştirilen projede ilk iki etabın yüzde 90’ı satılmış, satışların da yüzde 25’i yabancıya gerçekleşmişti.

    Henüz ilk 6 ayda geçen yılın cirosunu yakalayan projede yıl sonu ciro hedefini 300 milyon TL’ye yükselttiklerini belirten 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, 3. İstanbul Başakşehir’in ulaşım kolaylığının her geçen gün daha da gözle görünür hale geldiğini belirterek bölgeye hızla artan ilgiye bağlı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk iniş denemesi yapılan ve 29 Ekim’den itibaren aktif hale gelecek 3. Havalimanının projenin prim değerini daha da artıracağını belirtti. Saylık, “Teslim avantajı ve esnek ödeme planları katılımın yoğun olmasından etkiliydi. İhaleye gelen yoğun talep de gösteriyor ki 3. İstanbul Başakşehir projesinde hedeflerimizin de üzerine çıkacağız” dedi.

    TESLİMLER HAZİRAN 2019’DA

    Mimari tasarımı ve çevre düzenlemesi ile dikkat çeken ve 112 bin metrekare arsa üzerinde yükselen projede %80 ile çok geniş peyzaj alanları bulunuyor. Sosyal donatıları da yatırımcılardan ilgi gören projenin sosyal olanakları arasında: basketbol sahası, restoran, kapalı otopark, yürüyüş parkuru, sauna, bilardo, spa, çocuk oyun alanları, futbol sahası, süs havuzu, güvenlik, cafe, kapalı yüzme havuzu, tenis kortu ve kameralı güvenlik hizmeti yer alıyor.

    İstanbul’un yeni yaşam merkezi olarak kabul gören 3. İstanbul Başakşehir’in en büyük avantajlarından biri de merkezi konumda yer alması. 3. İstanbul, TEM Otoyolu’na 5 dakika, E-5’e ve 3. Havalimanı’na 12 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 30 dakika, Atatürk Havalimanı’na 12 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ise 20 dakika mesafede bulunuyor. Projenin Haziran 2019’da teslimi planlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.