DOLAR 32,5079
EURO 34,953
ALTIN 2433,597
BIST 9794,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Albaraka Türk 101 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi sağladı

    Albaraka Türk 101 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi sağladı
    23.11.2017
    A+
    A-

    Albaraka Türk, Standard Chartered Bank, ABC Islamic Bank ve Noor Bank liderliğinde 367 gün vadeli toplam 101 milyon USD tutarında murabaha sendikasyon kredisi sağladı.

    Türkiye’de katılım bankacılığı sektöründe ilklerin öncüsü Albaraka Türk, 367 gün vadeli toplam 101 milyon USD tutarında murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Albaraka Türk Katılım Bankası’nın; Standard Chartered Bank, ABC Islamic Bank ve Noor Bank liderliğinde sağladığı sendikasyon kredisinin maliyeti Libor + 130 bps oldu. Körfez ülkeleri, Avupa ve Ortadoğu’daki bankaların ilgi ve katılım gösterdiği kredi, piyasada olumlu karşılandı.

    Körfez, Avrupa ve Orta Doğu’dan büyük ilgi

    Murabaha sendikasyon kredisine ilişkin değerlendirmede bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, sendikasyon kredisinin piyasada olumlu karşılandığını belirterek, Körfez ülkeleri, Avrupa ve Orta Doğu’daki bankalardan ilgi ve katılım gördüğünü ifade etti.

    Bu yılın son murabaha sendikasyon kredisini sağladıklarını belirten Genel Müdür Melikşah Utku: “Bu en son murabaha sendikasyon kredisi, bölgedeki ortaklarımızla bugüne kadar gösterdiğimiz performansı güçlendiren bir başka başarılı işlemdir. Tüm dünyadaki kaynak oluşturma ortamındaki güçlüklere rağmen Albaraka Türk’ün, Türk katılım bankacılığı sektöründeki sağlam köklerini ve duruşunu yansıtan bu işlemde sendika üyeleri ve ortaklarımızın desteği için müteşekkiriz” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.