DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altın Çekül ödellerine başvurular başladı

    Altın Çekül ödellerine başvurular başladı
    15.09.2017
    A+
    A-

    2017’nin en iyi yapı malzemesini belirleyecek olan “ALTIN ÇEKÜL ÖDÜLLERİ” ne başvurular başladı…

    Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği, yapı malzemesi alanında yeni ürün, teknoloji ve fikirleri desteklemek amacıyla düzenlenen 25. Altın Çekül; “Yapı Ürün Ödülü” ve “Fikir Ödülü”ne başvurular başladı.

    Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 25’inci kez düzenlenen “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” ve “Altın Çekül Fikir Ödülü” ne başvurular başladı. 1991 yılından bu yana devam eden ödül programında Türk yapı sektöründe yılın en iyi ürünü ve en iyi fikri belirlenecek. Değişen yeni iklim koşulları ve yeni yaşam biçimleri ile “en iyi”nin yeniden tartışıldığı son günlerde Altın Çekül Ödülleri daha da anlam kazanıyor.

    “Altın Çekül Ödülleri”, mimari çevreye duyarlılığın artırılması ve yapı sektörünün gelişimi için çok önemli bir görev üstlenirken, YEM, Altın Çekül Ödülleri ile yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

    Türk yapı sektöründe faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği “Altın Çekül” Ödül Programı için son başvuru: 18 Ekim 2017, Çarşamba

    İki ayrı kategoride verilen Altın Çekül Ödülleri ilk kez geçen yıl ödül kategorisine dahil edilen “Altın Çekül Fikir Ödülü” ile yeni araştırmaları ve fikirleri destekleyerek sektörün vizyonunu geliştirmeyi hedefliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Altın Çekül Fikir Ödülü”ne katılım koşulları arasında yapıda kullanım şartı” aranmayacak.

    “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” bölümünde başvuran ürünlerindearanan özellikler ; öncelikle yapı bünyesinde yer alması ve uygulanarak yapıya katkı sağlaması aranıyor. Ardından ürünler, üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde; akılcılık ve enerji tasarrufu çevreye ve sağlığa zararlı olmayan, yerli kaynakların da kullanılması gibi kriterlere göre değerlendiriliyor.

    Ödül programı jürisinde, mimar, tasarımcı, mühendis kökenli yetkin isimler yer alıyor. Ödüle ürünlerini aday gösterecek firmaların, ürünlerin teknik niteliklerini belirleyen belgeleri, ürünü tanıtan açıklamaları içeren dosyayı ve ürünün örneğini, Altın Çekül başvuru formu ile birlikte en geç 18 Ekim 2017 Çarşamba günü, saat 17:00’a kadar Yapı-Endüstri Merkezi’ne teslim etmeleri gerekiyor.

    Detaylı bilgi için: www. yem. net/altincekul

    Jüri Üyeleri:

    Ali BAKOVA

    Tasarımcı, Ali Bakova Design

    Yrd.Doç.Dr. M. Cem ALTUN

    Y. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

    Prof.Dr. Hasan ŞENER

    Y. Müh. Mimar, İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

    Prof.Dr. Leyla TANAÇAN

    Y. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi

    Prof.Dr. Onuralp YÜCEL

    İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

    Raportör:

    Mine KOYAZ

    Araştırma Görevlisi, Y. Mimar İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü

    *YEM, fikir ödülleri kapsamında başvuru yapılabilecek ürün kategorilerine göre, alanlarında uzmanlaşmış isimleri jüriye ekleyebilir.

    Altın Çekül Yapı Ürün ve Fikir Ödülü Takvimi:

    Duyuru: Eylül 2017

    Son başvuru ve teslim tarihi: 18 Ekim 2017, Çarşamba, saat 17:00

    Jüri ön değerlendirme tarihi: 1 Kasım 2017, Çarşamba

    Jüri-firma sunumları tarihi: 15 Kasım 2017, Çarşamba

    Sonuçların açıklanma tarihi: 1 Aralık 2017, Cuma

    Ödül Töreni: Daha sonra duyurulacaktır.

    *YEM, ödül takvimi tarihlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

    Ayrıntılı bilgi ve başvuru için:

    Yapı-Endüstri Merkezi
    Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 34394 Şişli/ İstanbul
    Tel: 0212 266 70 70 – Faks: 0212 266 74 66

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.