DOLAR 32,5581
EURO 34,9762
ALTIN 2418,431
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’nın yeni restoranı farklı lezzetleriyle ‘Ters Köşe’ yapacak

    Ankara’nın yeni restoranı farklı lezzetleriyle ‘Ters Köşe’ yapacak
    06.12.2018
    A+
    A-

    Balık ürünlerinin yanı sıra iddialı ve kendine özgü mezeleriyle deniz ürünlerine farklı bir yorum getiren Ters Köşe, Ankara’daki İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde kapılarını açtı. Ters Köşe’nin özel meze menüsü Türkiye’nin her bölgesinde bilinen yerel tatlar ile deniz ürünlerinin ustaca harmanlanmasından oluşuyor.

    Ters Köşe’ye danışmanlık veren ve menüsünü hazırlayan Ankara’nın 28 yıllık lezzet durağı Kalbur Balık Restorant’ın sahibi Mehmet Tekmen, Ters Köşe’nin ‘yeme – içme ritüellerini değiştireceğini’ belirterek, “Ülkemize özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatları balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlayarak müşterilerimizi farklı lezzetlerle tanıştıracağız” diyor.

    İncek’in en büyük projesi olarak hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde mağaza ve restoranlar ardı ardına hizmete giriyor. Bunların sonuncusu ise “Ters Köşe” isimli deniz ürünleri restoranı oldu.

    Ankaralıların 28 yıllık lezzet durağı Kalbur Balık Restaurant’ın işletmecisi Mehmet Tekmen’in özel danışmanlık verdiği ve menüsünü hazırladığı Ters Köşe, İncek Loft Alışveriş Caddesi’nde kapılarını açtı.

    Deniz ürünlerine farklı bir yorum getiren Ters Köşe balık ürünlerinin yanı sıra iddialı ve kendine özgü mezeleriyle de adından sıkça söz ettirmeyi hedefliyor. Ters Köşe’nin özel meze menüsü Türkiye’nin her bölgesinde bilinen yerel tatlar ile deniz ürünlerinin ustaca harmanlanmasından oluşuyor.

    “YEME İÇME RİTÜELLERİ

    TERS KÖŞE İLE DEĞİŞECEK”

    Ters Köşe’nin danışmanlığını ünlü Kalbur Restoran’ın da işletmecisi olarak tanınan Mehmet Tekmen üstleniyor. Balık ve meze çeşitlerinde günlük ürünleri Ankaralılarla buluşturacak yeni bir lezzet noktası olarak öne çıkan Ters Köşe’nin ‘yeme – içme ritüellerini değiştireceğini’ anlatan Mehmet Tekmen, “Ülkemize özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatları balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlayarak müşterilerimizi farklı lezzetlerle tanıştıracağız” diyor.

    Ters Köşe’de farklı pişirme yöntemleri ile balığın, ahtapotun, kalamarın, karidesin, deniz tarağının, midyenin, istiridyenin lezzetlerini bambaşka boyutlara taşıyacaklarını kaydeden Tekmen, “Yeni serüvenimizde balığı, böceği, yumuşakçaları, kabukluları yeniden yorumlayarak farklı tatlar ve değişik lezzetler yaratmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

    “YENİ LEZZETLERİ SEVDİRİP

    DENİZDEN TÜKETİMİ ARTIRACAĞIZ”

    Tekmen, dünyada 30 kilogram, Avrupa’da ise 45 kilogram olan kişi başına düşen yıllık balık tüketiminin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen Türkiye’de hala istenilen seviyelere çıkamadığına dikkat çekerken, “Hayata geçirdiğimiz farklı lezzetleri misafirlerimize sevdirip bir deniz ülkesi olmamıza rağmen hamsi dahil 9 kilogramlarda seyreden kişi başına düşen balık tüketimini artırmayı hedefliyoruz”diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.