DOLAR 32,3349
EURO 35,1971
ALTIN 2247,894
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansör endüstrisi ticaret butonuna Tüyap’ta bastı

    Asansör endüstrisi ticaret butonuna Tüyap’ta bastı
    03.04.2019
    A+
    A-

    Dünya asansör endüstrisindeki tüm yeniliklerin dört gün boyunca bir arada sergilendiği Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktı. Tüyap Beylikdüzü’nde toplam 50 bin metrekarelik sergileme alanında gerçekleşen fuarda 22 ülkeden 289 katılımcı firma yer aldı.  Küresel marka kimliğini bir kez daha kanıtlayan Asansör İstanbul’u, 96 ülkeden 28.868 profesyonel ziyaret etti. Tarsus Turkey tarafından AYSAD’ın desteği ile düzenlenen ve alanında dünyanın üç büyüğünden birisi olan Asansör İstanbul’un sonraki buluşması 25-28 Mart 2021’de gerçekleşecek.

    Yurt dışı ziyaretçi oranı yüzde 15 arttı!

    Açılışını Sektörel Dernekler Federasyonu SEDEFED, Avrupa Asansör Sanayicileri Derneği ELA ile Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD başkanlarının birlikte yaptığı 16. Uluslararası Asansör İstanbul’un kapanış rakamlarına göre, fuara yurt dışından gelen ziyaretçilerin sayısı, bir önceki buluşmaya göre yüzde 15 oranında artarak 5.780 kişi oldu. Neredeyse her dört ziyaretçiden birisinin yurt dışı kökenli olduğu organizasyon, katılımcı firmalarına, yeni ticaret pazarlarının kapısını açarken, milyonlarca dolarlık satış anlaşmasına da ev sahipliği yaptı. 16. Uluslararası Asansör İstanbul, hem yurt içi piyasalarda daralma hem de küresel pazarda ticaret savaşlarının yaşandığı bir dönemde, sektörüne hareket ve canlılık kattı.

    Dünya asansör endüstrisi fuarda buluştu!

    2017’yi 160 milyon dolar, 2018’i ise 185 milyon dolar ihracatla kapatan ve yılsonu ihracat hedefini 200 milyon dolar olarak koyan Türk Asansör Endüstrisi’ni, dünya markalarıyla buluşturan 16. Uluslararası Asansör İstanbul’da bu yıl yine Almanya ve Çin pavilyonları yer aldı. Fuara, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Hollanda, Finlandiya, İspanya, İsviçre, Lübnan, Mısır ve Rusya gibi 22 farklı ülkeden uluslararası markalar ile yerli büyük üreticilerin başı çektiği 289 firma katıldı.

    T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Büyükdede, standları ziyaret etti

    T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, alanında dünyanın üç büyüğünden birisi olan 16. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nı ziyaret etti ve AYSAD-ELA konferanslarında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, AYSAD Başkanı Sefa Targıt ve Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur eşliğinde standları gezen Büyükdede, katılımcı firmalardan sergiledikleri ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

    Daha akıllı, daha güvenli ve daha hızlı asansörler görücüye çıktı

    Daha akıllı, daha güvenli ve daha hızlı asansörlerin sergilendiği fuarda, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden yürüyen merdiven ve yollara kadar farklı kategorilerde en yeni ürün, makine, malzeme, ekipman ve teknolojiler görücüye çıktı. Özellikle bu yılki buluşmada, katılımcıların birçoğu standlarında paket asansörlere yer verdi.

    Sergilenen yeni teknolojilerin yanı sıra sektör gündemleri de fuara taşındı

    Uluslararası Asansör İstanbul 2019, sadece bir sergileme alanı değil, sektör gündemlerinin konuşulduğu önemli bir bilgi paylaşım platformu da oldu. AYSAD’ın, ELA (Avrupa Asansör Sanayicileri Derneği) ile birlikte düzenlediği konferanslarda, asansörlerdeki güvenlik standartları ile ilgili güncel konular ele alındı. Fuarın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve AYSAD Başkanı Sefa Targıt’ın yönettiği ulusal panelde ise Küresel Türk Markası olmanın formülü konuşuldu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Sayın Halil İbrahim Çetin ile birlikte AYSAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Onursal Üyesi Tunç Timurkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzi Yıldırım, Sedat Yıldız ve Can Mutlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı panel, büyük ilgi gördü. 16. Uluslararası Asansör İstanbul ve 25-28 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek bir sonraki buluşma hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.asansoristanbul.com adresini ziyaret edebilirler.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.