DOLAR 32,6212
EURO 34,7384
ALTIN 2517,221
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Atasun Optik Dünya Görme Günü’nde farkındalık sunuyor

    11.10.2018
    A+
    A-

    Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı (IAPB) tarafından her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlenen, bu yıl 11 Ekim’e denk gelen Dünya Görme Günü’nde Atasun Optik de farklı çalışmalarıyla farkındalığın artırılmasına destek oluyor. Bu kapsamda Atasun Optik, 11 Ekim günü çalışanları için oluşturdukları özel rozetleri, bilgilendirici kitleri ve değişen logoları ile günün önemine dikkat çekiyor. Aynı zamanda çalışanlarının “Karanlıkta Diyalog” müzesinde bir gün geçirmelerini sağlayarak özel bir deneyim yaşatıyor.

    Dünya Görme Günü, Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı (IAPB) tarafından, önlenebilir körlük ve görme kusurları konusuna dikkat çekmek için her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenleniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün “VISION 2020” girişimi kapsamında desteklediği Dünya Görme Günü ile herkesin kapsamlı göz sağlığı hizmetlerine erişme hakkına sahip olarak, önlenebilir körlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Atasun Optik de 11 Ekim’de bu farkındalığa katkı sağlamak için özel projeleri hayata geçiriyor. Atasun Optik çalışanları, özel olarak hazırlanan Dünya Görme Günü rozetlerini kullanarak günün önemine dikkat çekerken, sosyal medya hesaplarındaki görseller, web bannerlar ve mağazalarındaki dijital ekranlar da Dünya Görme Günü’ne dikkat çeken logolar ile değişiyor. Böylelikle Dünya Görme Günü’nünde göz sağlığının önemi konusunda daha çok kişinin bilgilenmesi hedefleniyor.

    Aynı zamanda Atasun Optik, körlük ve şiddetli görme bozukluklarının engellenebilir olduğunu vurgulamak ve göz sağlığının önemine dikkat çekmek için çalışanlarının “Karanlıkta Diyalog Müzesi’nde özel bir gün geçirmelerini sağlıyor. Atasun Optik bu sayede çalışanlarına, 1500 metrekarelik bir alanda, görme engelli rehberler eşliğinde, dokunarak, koklayarak ve duyarak “görme”nin yeni ve farklı yollarını keşfedecekleri bir deneyim yaşatıyor.

    Dünya Görme Günü’nde dünyada 253 milyon kişide görülen körlük, orta ve şiddetli görme bozukluklarının yüzde 75’inden fazlasının önlenebileceğini anlatmak için birçok ülkede göz sağlığının ve göz hastalıklarının tedavisinin öneminin vurgulandığı etkinlikler düzenleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.