DOLAR 32,4734
EURO 34,7437
ALTIN 2467,314
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa’nın peynir ustası Président Türkiye pazarına adım attı

    Avrupa’nın peynir ustası Président Türkiye pazarına adım attı
    26.10.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda, Avrupa’nın lider peynir markalarından Président’i Türkiye’de üretmeye başladı. Bu proje için özel bir üretim hattı kurulduğunu belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Yerli üretim Président peynirleri, Ekim ayıyla birlikte raflardaki yerini aldı. Avrupa tarzı peynir çeşitleriyle, yeni tüketim alışkanlıklarının keşfedilmesine öncülük etmeyi planlıyoruz” dedi.

    1933 yılında kurulan Avrupa’nın peynir ustası Président, Türkiye pazarına girerek Ekim itibarıyla raflardaki yerini aldı. Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda tarafından Türkiye’de üretilerek pazara sunulan marka; ilk aşamada Kaşar, Cheddar ve Gouda olmak üzere 3 çeşit peynirini tüketicinin beğenisine sundu. Ak Gıda, 85 yıllık peynir uzmanlığı ve dünya standartlarındaki üretim kalitesiyle önümüzdeki dönemde yeni ürünlerle Président markalı farklı peynir çeşitlerini de Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.

    “Özel üretim hattı kuruldu, 15 milyon liralık yatırım yapıldı.”

    Bu proje için 2017 yılından bu yana çalıştıklarını belirten Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Avrupa’nın en beğenilen peynir markalarından olan Président’i, 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda Türkiye’de üretmeyi başarmak bizim için çok değerli. Ağırlıklı olarak batı ülkelerinde üretilen Avrupa peynirlerinin; Türkiye’de de aynı lezzetle üretilebileceğini göstermesi ve Türk Süt Endüstrisinin geldiği gelişmişlik noktasını vurgulaması açısından da iyi bir örnek olacak. Yerli üretimle, Président ürünlerini pazara sunmak için özel bir üretim hattı kurduk, standardizasyon ve otomasyon tekniklerimizi bir adım öteye taşıdık. İlk aşamada tüm teknik altyapı ve lansman sürecine 15 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. 2 yıl boyunca verilen emekler sonunda Président markalı peynirler, Ekim ayı itibariyle tüm ulusal ve yerel market zincirlerinde yerini aldı” dedi.

    “Lezzetleriyle, peynirin kahvaltı dışındaki diğer öğünlerde de keyifle tüketilmesini sağlayacak farklı kullanım deneyimleri sunacağız”

    Président peynirlerinin dünya genelinde 100 ülkede üretildiğini, 160’dan fazla ülkede satışa sunulduğunu belirten Sözen, “Président dediğimizde, 85 yıllık bir deneyimden, peynir ustalığından ve dünya çapında kabul görerek beğenilen bir lezzetten bahsediyoruz. Lezzetini peynirin tam kalbinden alan, ustalıkla üretilen President çeşitleri çok özel tatlara sahip” dedi. Avrupa lezzetleriyle eşdeğer ürün portföyünü; Türk tüketicinin damak tadını ve tercihlerini göz önünde bulundurarak, orta derecede aromatik ve belirli süre olgunlaştırılmış peynirlerden seçtiklerini de sözlerine ekledi.

    “Türkiye’de peynir %92 oranında kahvaltıda tüketiliyor” diyen Sözen, “Bizim hedefimiz peyniri, kahvaltının ve tost yapmanın yanı sıra, gün içindeki diğer öğünlerde de tüketme alışkanlığını kazandırmak. Sağlıklı atıştırmalık olarak günün her saatinde tüketebileceğiniz Président peynirleri; sandviçlerinize ve yemeklerinize ekstra lezzet katarken, misafirlerinize özel sunumlarınızı da lezzetlendirecek” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu tip peynirler Türkiye’de ithal olarak mevcut fakat ithal olması nedeniyle nispeten fiyatı yüksek oluyor ve beğenilmesine rağmen tüketim kısıtlı kalıyordu. Üretim tesislerimizde, yerli üretimimiz ile ürünler çok daha ekonomik ve ulaşılabilir olacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.