DOLAR 32,554
EURO 34,8408
ALTIN 2432,255
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bahattin Uçar: Faiz indiriminin inşaat sektörüne ve ülke ekonomisine katkıları olacaktır.

    Bahattin Uçar: Faiz indiriminin inşaat sektörüne ve  ülke ekonomisine katkıları olacaktır.
    01.08.2019
    A+
    A-

    2019 yılının ilk 6 ayında konut kredi faiz oranlarının yüksek olması sektörümüzü olumsuz etkilerken yatırım yapacak alıcıları da bekleme sürecine itti. Aslında yapılan bu faiz indirimi uzun zamandır konut alıcılarının ve biz sektör temsilcilerinin beklediği bir karardı. Bu noktada Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın attığı bu adımlar son derece önem arz ediyor. Devlet bankalarımız Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan 180 ay konut kredi faizlerini yüzde 0,99 olarak belirledi. İnşaat sektörü açısından konut kredi faizlerinin yüzde 1 bandının altına inmesi çok önemli.

    Faiz indiriminin başta inşaat sektörüne ve devamında ülke ekonomisine katkıları olacaktır. 15 yıl gibi uzun vadede sağlanan yüzde 0,99 oran, konut satın alma kararını erteleyen alıcılar üzerinde olumlu yönde bir etki sağlayacaktır.

    Tüketicimizin daha rahat konut sahibi olabilmesi açısından faiz indirimini çok faydalı bir karar olarak değerlendiriyorum. Yılın ikinci yarısında satışların artacağı, 2020 yılı itibarı ile de sektörün yukarı yönlü büyümesini sürdüreceği kanısındayım.

    Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.