DOLAR 32,566
EURO 34,7693
ALTIN 2489,981
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beyoğlu’nda yeni’İstihdam’ müjdesi

    Beyoğlu’nda yeni’İstihdam’ müjdesi
    21.04.2019
    A+
    A-

    Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: “Beyoğlu önümüzdeki dönemde Turizmin yanı sıra  bir ticaret şehri olacak. Tersane İstanbul ve  Galataport  projeleri ile yeni iş alanları açılacak”

     43.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Tersane İstanbul ve Galataport projelerinin tamamlanmasıyla, turizm meslek liselerinde ve yüksek okullarda okuyan 20 bin kişiye yeni iş imkanı sunulacağını söyledi.

    43.Turizm Haftası, Turizmin kalbi Beyoğlu’nda düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin müzik dinletileri, halk oyunları ve tiyatro gösteri ile hünerlerini sergilediği etkinlikte, yine öğrenciler tarafından hazırlanan yedi bölgeye ait lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu. Stantları tek tek gezerek tüm yöresel lezzetlerin tadına bakan Başkan Yıldız, öğrencilere tam not verdi.

    Bölgemizde Kültür ve Turizm yatırımları hızla artıyor

    Etkinlikte konuşan Başkan Yıldız, ” İstanbul’un 2019 yılı için ortaya koyduğu 16 milyon turist hedefi var. Türkiye’ye gelen turistler Beyoğlu’na da geliyorlar. Bu okullarda okuyan gençler şunu bilmelidir ki gelecekte her biriniz kültür elçileri olacaksınız. Turizm hem bu ülkeye gelir getirmek hem de doğal güzelliklerimizi başka insanlara anlatabilmek demektir. Bölgemizde Kültür ve turizm yatırımları hızla artıyor. Beyoğlu’muz önümüzdeki dönemde turizmin yanı sıra bir ticaret şehri olacak. Tersane İstanbul Projesi’nin içerisinde 3 büyük otel ve 3 büyük müze olacak. İlk defa bir Kadın Müzesi orada kurulacak. Böylelikle Tersane İstanbul ve Galataport projeleriyle 20 bin kişiye yeni iş imkanı sunulacak. Elbette tercih edilecek insanlar turizm meslek liselerinde ve yüksek okullarda okuyan öğrencilerimiz olacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.