DOLAR 32,3258
EURO 35,2083
ALTIN 2247,291
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beypazarı’nda 40 yıllık ustalara Onur Belgeleri verildi

    Beypazarı’nda 40 yıllık ustalara Onur Belgeleri verildi
    10.10.2018
    A+
    A-

    -AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, Beypazarı’nda “Ticarette 40 yıl” Onur Belgesi takdim törenine katıldı.

    -Barış Aydın: “Bugün, halen hayatta olup, ticareti yeni nesillere devretmiş değerli emektar ticaret erbabına onur belgelerinin takdim edilmesi, Ahilik ruhunun yaşatılması, geleneksel Türk ticaret ahlakına hak ettiği saygıyı gösterme açısından büyük önem taşıyor. Bu geleneğin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını, Beypazarı’nın örnek olmasını diliyorum.

    Beypazarı’nda “Ticarette 40 yıl” Onur Belgesi takdimi ve “Ustalara Saygı” etkinliği yapıldı. Beypazarı Belediyesi ve ilçede bulunan sivil toplum örgütleri tarafından Zirve tesislerinde düzenlenen etkinlikte meslekte 40 yılını doldurmuş ustalara onur belgeleri verildi.

    Ustalara Saygı gecesinde ikram edilen yemeğin ardından açılış konuşmasını yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Selçuklu ve Osmanlı’dan miras tarihi İpekyolu güzergahında olan Beypazarı’nın tarihteki Beyler Pazarı adıyla ülkemizin ahilik ve ticaret kültürüne ışık tuttuğunu ve Beyler pazarında tüccarların Türk örf ve adetlerine bağlı ahlaklı alışverişi kendilerine düstur edinerek bunu yeni nesillere aktardığını anlattı. Kaplan,” kıymetli emektar büyüklerimizle bir arada olmak,  geçmişi yad etmek,  geleneklerimize göre ikramda bulunup şükranlarımızı sunmak için bu organizasyonu yapmak ve onlara onur belgelerini sunmak istedik” dedi.

    Beypazarı Koordinatör Vekili olan AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın da yaptığı konuşmada  Beypazarı’nın Türk ticaret geleneği açısından sembol bir isim olduğuna vurgu yaparak, övünülesi tarihi mirasını ve Ahilik ruhuyla harmanlanmış ahlaklı ticaret geleneğini hala yaşattığını söyledi. Aydın, şöyle konuştu:

    “Bugün, halen hayatta olup, ticareti yeni nesillere devretmiş değerli emektar ticaret erbabına onur belgelerinin takdim edilmesi, Ahilik ruhunun yaşatılması, geleneksel Türk ticaret ahlakına hak ettiği saygıyı gösterme açısından büyük önem taşıyor. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Uzun yıllardır Ankara’nın ticari ve ekonomik hayatında aktif rol alan bir hemşehriniz olarak bu etkinlikte bulunmaktan onur duyuyorum. Ben 4 aylık milletvekiliyim ama 25 yıllık esnafım. Esnaf, devletin üstünden yük alandır, istihdam sağlayan, katma değer yaratandır. Sosyal bünyemizin çok kuvvetli bir unsuru ve adeta taşıyıcı omurgası niteliğindeki ticaret kesimine hak ettiği onur ve saygıyı takdim açısından bu etkinlik çok kıymetlidir. Bu vesile ile sadece burada bulunan büyüklerimiz değil, tüm Türkiye’deki esnaflarımıza da şükranlarımızı sunarım. İnşallah ustalara saygı etkinliği gelenekselleşir ve Tüm Türkiye’ye örnek olur.”

    AK Parti Milletvekilleri Nevzat Ceylan, Hacı Turan, Kaymakam Kadir Ekinci, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus, Bakkallar Odası Başkanı Ömer Koçer’in ve çok sivil toplum temsilcilerinin de katılım gösterdiği etkinlikte ustaların hikaye ve anılarının da yer aldığı, duygusal anlar yaşatan video gösterimi sonrasında onur belgeleri takdim edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.