DOLAR 32,3448
EURO 35,1385
ALTIN 2301,298
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BigChefs’ten bahara özel keçi peynirli lezzetler

    BigChefs’ten bahara özel keçi peynirli lezzetler
    30.04.2019
    A+
    A-

    Mevsimin getirdiği değişimi yepyeni lezzetlerle kucaklayan BigChefs, şimdi de menüsüne keçi peynirli tariflerini kısa bir süreliğine dahil etti. Menüdeki peynirler, Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi kapsamında işbirliği yapılan yerel kadın üreticilerce, Kaz Dağları’nın mis gibi havasında yetişen keçilerden elde edilen sütlerle hazırlandı. Anadolu ve dünya mutfaklarına referansla ve BigChefs ustalığı ile oluşturulan yeni menü damaklarda şölen yaşatıyor.

    BigChefs menüsü baharın getirdiği değişimle yenilenmeyi sürdürüyor. Şimdi de keçi peynirli tarifler BigChefs misafirleriyle buluşuyor. BigChefs menüsünde kullanılan keçi peynirleri Kaz Dağları’nın mis gibi havasında büyüyen otların filizleri ve dağ kekiği ile beslenen keçilerin sütleriyle hazırlandı. Bu özel lezzet, BigChefs ustalığı ve yaratıcılığı ile bir araya gelerek birbirinden enfes tariflere dönüştü.

    BigChefs’in keçi peynirli lezzetleri doğal, hafif ve çok lezzetli. Keçi peyniri lezzeti kimi zaman patlıcan ile bütünleşiyor, kimi zaman meyveler ve roka ile. Keçi Peyniri Brulee ile Zeytinli ve Hafif Domates Soslu Casarecce Güney İtalya ve Fransız lezzetlerinden ilham alıyor. Keçi peynirli köy kuskusu ve şakşuka ile Izgara Tavuk Dilimleri ise Anadolu mutfağının esintisini barındırıyor. Keçi Peynirli Fırınlanmış Bonfile Dilimleri ise kırmızı etten vazgeçmeyenler için farklı bir seçenek oluyor.

    Keçi peynirleri de “Toprağın Kadınlarından Sofralara” geliyor

    Keçi peynirli yeni tarifler, Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi dahilinde oluşturuldu. BigChefs, menülerinde yer alan bazı ürünleri kırsaldaki kadın üreticilerden tedarik ederek, ekmeğini topraktan kazanmak isteyen dezavantajlı kadınların ekonomik kalkınmasına destek oluyor. Toprağın dilinden iyi anlayan kadın üreticiler ile çalışmayı seçerek, sektöre örnek bir model oluşturmayı ve geleneksel üretim biçimleri ile yerel ürünleri gastronomi dünyasında yeniden görünür kılmayı hedefliyor. Bu şekilde misafirlerine, Anadolu’nun bereketli topraklarında özenle üretilmiş, güvenilir ve lezzetli yiyecekler de sunabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.