DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BinYaprak 3. yılında 3 milyon insana ulaştı

    BinYaprak 3. yılında 3 milyon insana ulaştı
    26.10.2018
    A+
    A-

    Binlerce kadın ve erkeğin desteğiyle büyüyen ‘Dijital İşte Kız Kardeşlik’ networkü BinYaprak, 21 Ekim İş’te Kız Kardeşlik Günü kutlamasını coşkulu bir etkinlikle kutladı. Jülide Ateş‘in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, oyuncu Tuba Ünsal, Fortune Dergisi Yayın Koordinatörü Cüneyt Toros, Melek Pulatkonak ve Aslı Caner bir araya geldi.

    BinYaprak 3. yıl kutlama buluşmasında platformun kurucularından Melek Pulatkonak ve Aslı Caner, üç yıl boyunca hayata geçirilen projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. BinYaprak‘ın yolculuğunun TurkishWIN kız kardeşlik çemberi içinden geçen bir yolculuk olduğunu kaydeden Pulatkonak, şunları belirtti: “TurkishWIN‘de Türkçe, dijital, erkekleri kapsayan, milyonları harekete geçirerek kadınları iş hayatına kazandırma fikri doğdu. Ardından önce hayal ortağım Aslı Caner, ardından üyelerimizin desteğiyle İş‘te kızkardeşlik platformu BinYaprak‘ın temellerini attık. Bir fikirden girişim yaratmak kolay değil. Ancak projeye inanan destekçilerimiz sayesinde hızla büyüyerek bu günlere ulaştık. İlkyapraklarımız, İlham verenlerimiz ve sponsor şirketlerimiz sayesinde çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Yenibiriş blogunda ilham veren kadın öykülerini yayınlamaya başladık. İlham Veren Şirketlerimiz, bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşarak destek oldular. İşte fırsat eşitliğine inanan erkekler de bizleri destekledi. İşyerlerinde bu erkeklerin hikayelerini paylaşıyoruz. Yakında kampüste fırsat eşitliğine inanan erkeklerin hikayelerini de paylaşacağız.

    Farklı projeler kapsamında içerik topladıklarını da söyleyen Pulatkonak, “Geleceğin meslekleri, geleceğin ofis ortamları hakkında Hürriyet TV‘de bir seri paylaştık. TÜSİAD‘ın “Ne okusam ne olsam“ projesiyle dijital dönüşüm mesleklerini gençlere ilham vermesi için kayda alarak sunduk. Ardından TTGV işbirliğiyle bilime ve kendine yatırım yapan genç kadınlara fon sağladık. Gelecek yıl bu projeyi çok daha büyütmeyi hedefliyoruz. ‘Eşitmişiz‘ video serisini yaratarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de sergiledik. Eşitsizliği ölçmeye devam ederek Xsights Araştırma ve Danışmanlık işbirliğiyle kapsamlı araştırmalar gerçekleştirdik. İlk olarak “Kadın ve İstihdam“ araştırmasının sonuçlarını yayınladık. 3. yılımız kapsamında ise ‘Babalık İzni ve İş Paylaşımı‘ araştırmasını gerçekleştirdik“ bilgisini verdi.

    BinYaprak milyonlara ulaşacak

    BinYaprak Kurucu Ortağı Aslı Caner ise şunları belirtti: “ilk adımlarımızı ilkyaprak olarak 100‘e yakın cesur kadın ve erkeğin desteğiyle attık. İlkyapraklarımız olan bu cesur kadın ve erkekler, BinYaprak‘a can suyu oldular. Başarımızın ardında ekibimizin gücü de var. Ekibimiz kurulduğumuzdan bugüne gece gündüz çalışarak BinYaprak‘ın gelişmesini sağladı. Rakamlarla konuşursak, 3 yılda 3 milyon insana ulaşmayı başardık. Bugün aynı zamanda BİP‘teyiz. BİP kanalı ile çok daha geniş bir kitleye, milyonlara ulaşağımıza inanıyoruz. BinYaprak öğreten değil, paylaşan bir platform. Sayısız gerçek yaşam öyküsüne tanık olarak bizler de paylaşım içinde olduğumuz genç kadınlardan çok şey öğrendik.“

    Cinsiyet eşitsizliği çocukluk masallarından başlıyor

    Jülide Ateş‘in moderatörlüğünde düzenlenen panelde, oyuncu Tuba Ünsal, Fortune Dergisi Yayın Koordinatörü Cüneyt Toros, Melek Pulatkonak ve Aslı Caner bir araya geldi. Cinsiyet eşitsizliğinin çocukluk dönemi masallarına kadar gittiğini söyleyen Tuba Ünsal, “Bu masallarda kadınlar hep edilgendi ve kadınların neden böyle olduğu sorusunu kendisine soran bir çocuktum. O yüzden evde çocuklarıma bu masalları anlatırken hikayeleri değiştirerek anlattım. Cinsiyet eşitsizliği çocukların bilinçalına işleniyor. Annelerin ve babaların bunun farkında olmaları ve çocuklarıyla yaptıkları bütün paylaşımlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kadınların neden çalışmadığına ve erkeklere bağımlı yaşadıklarına dair bir girişimim mevcut. Bu proje masada çünkü yayınevleri açısından ticari bulunmuyor. Ancak yeni nesil anneler için bu projenin ilgi çekici olacağını düşünüyorum. Türk sineması ve dizilerde de kadınlara belli roller veriliyor. Yapımcılık yolculuğumda da ilham veren anneleri, kadınları sinemaya, TV‘ye taşımayı hedefliyorum. Kürk Mantolu Madonna projesi, bu konuda güçlü bir kadını sahneye taşıyan bir adım benim için. Adı Aylin ise ilham veren güçlü kadınları sahneye taşıyan ikinci projem olacak“ dedi.

    Eşitsizliği kadınlar çözecek

    Fortune Dergisi Yayın Koordinatörü Cüneyt Toros ise kadın–erkek eşitsizliği sorunu erkeklere bırakıldığı takdirde çözülemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti: “Bu sorunu ancak kadınlar çözebilir. Dolayısıyla BinYaprak gibi oluşumları çok değerli buluyorum. Hem sosyal alanda hem iş dünyasında öncü rolü kadınlar oynamalı. ‘Hak verilmez alınır‘ görüşüne katılıyorum ve kadınlar haklarını eninde sonunda alacak. Diğer yandan, çocuklu ailelerde çocukların maddi ihtiyaçlarını karşılamak önemli ölçüde erkeklerin üzerinde. Ancak kadınların işgücüne katılımlarıyla aile gelirleri artacak ve buna ciddi bir ihtiyaç var. Dolayısıyla kadınların işgücüne daha fazla katılması gerekiyor. 5 yaşında bir kızım var. En büyük kaygım, kendi ayakları üstünde durması, bir birey olması, eşitlikçi düşünceye sahip olması. Bunun için rol model olmaya da çalışıyorum. Bulaşık yıkıyorum örneğin. Babasının bulaşık yıkadığını görmesi ve bunun normal olduğunu bilmesi gerekiyor.“

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.