DOLAR 32,3911
EURO 35,034
ALTIN 2326,433
BIST 9128,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nü uçtan uca güvenlik sistemiyle donattı

    Bosch, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nü uçtan uca güvenlik sistemiyle donattı
    15.10.2018
    A+
    A-

     Güvenlik ve iletişim ürünleri alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerinden Bosch Güvenlik Sistemleri, 318.504 bin metrekare büyüklüğünde, toplam 1.550 yatak kapasitesine sahip üç özel klinikten oluşan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nü uçtan uca güvenlik çözümleriyle donattı.

    Bosch Güvenlik Sistemleri, Türkiye’nin en büyük beşinci şehri Adana’nın yanı sıra Hatay, Osmaniye ve çevre illerdeki hastalara da hizmet veren, hasta kabulüne başlamadan önce Sağlık Sektöründe En İyi Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Projesi ve Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Hastanesi gibi çeşitli ödüller alan Adana Entegre Sağlık Kampüsü için; video gözetim sistemleri, kartlı geçiş ve kontrol sistemleri, yangın algılama sistemleri, genel seslendirme ve acil anons sistemlerini kapsayan güvenlik çözümleri sunuyor.

    Kurulumu Bosch’un iş ortağı Ateksis tarafından yapılan projedeki tüm sistemler, farklı arayüzler aracılığıyla Bosch’un Bina Entegrasyon Sistemi (BIS) ile tek bir platform üzerinden yönetiliyor. Bosch Bina Entegrasyon Sistemi (BIS), bu entegrasyon sırasında modern kampüsün boyutu ve kompleks yapısının yarattığı zorlu testi başarıyla geçti.IP tabanlı video gözetim sistemi, girişler ve koridorlar gibi kritik önem taşıyan iç ve dış alanları izleyen 2.000 kameradan oluşuyor. Bosch Video Yönetim Sistemi (BVMS) üzerinden yönetilen ve FLEXIDOME, DINION IP Starlight ve AUTODOME IP Starlight kameralardan sağlanan yüksek çözünürlüklü canlı görüntüler, tesis içinde tek bir kontrol odasından takip ediliyor. Yangın güvenliğini sağlayan BIS, kampüsteki 30.000 yangın detektörü, yangın ihbar butonları ve arayüz modüllerini içeren yaklaşık 45.000 tespit noktasını kontrol ediyor.

    Bebek kaçırma vakalarına dijital önlem

    Hastaların ve yakınlarının acilen tahliye edilmesini gerektiren durumlarda, hemşire masalarındaki hem genel anons hem de yangın algılama sistemlerinin etkinleştirilmesi için hastanenin telefon santrali, BIS aracılığıyla genel seslendirme ve acil anons sistemine entegre edildi. ‘Pembe kod (bebek kaçırma)’ durumlarında Kadın Doğum Kliniğinin güvenliğini sağlamak için Bosch kartlı geçiş ve kontrol sistemleri, alarmları etkinleştirmek üzere yeni doğan bebeklerde RFID etiketlerini kullanıyor.

    Kaliteli sağlık hizmeti ile entegre güvenlik buluştu

    Bu kapsamlı çözümü tek bir platforma entegre eden Adana Entegre Sağlık Kampüsü, düşük sahip olma maliyeti, bakım maliyetleri ve hata oranı gibi özelliklerle örnek niteliğinde bir hasta güvenliği standardına kavuştu. Sağlık hizmeti ile entegre güvenliği ön plana çıkaran bu modern kampüs, Bosch Güvenlik Sistemleri’nin uçtan uca bir çözüm kapasitesine sahip olduğunu kanıtlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.