DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bu önerilerle aracınız güvende!

    Bu önerilerle aracınız güvende!
    21.10.2019
    A+
    A-

    Araç sahiplerinin en büyük kaygılarından biri araçlarının çalınma durumudur. Araç hırsızlıkları üzerine yapılan araştırmalar, yaşanan çalınmaların %50’sinin araç sahiplerinin hatalarından kaynaklandığını ortaya koyuyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, araçların güvenliğini sağlayacak önerileri paylaştı.

    Araç anahtarınızı yanınızdan ayırmayın

    Yol kenarında duraksayıp, saniyelik halletmeyi düşündüğünüz işiniz aracınızın çalınmasına neden olabilir. İşiniz her ne kadar kısa olursa olsun anahtarlarınızı yanınızdan ayırmayın.

    Camlarınızı kontrol edin

    Hemen hemen her araç sahibinin yaptığı hatalardan biri camları açık ya da yarı açık unutmaktır. Bu hatalar araç hırsızları için bir davet olup, cam aralıklarından ip, tel ve askı gibi malzemeler kullanarak aracınızı ele geçirme fırsatı sunabilir.

    Alarm sistemlerini kullanın

    Alarm sistemi, otomobillerde aracın kendisini, parçalarını veya araç içerisinde bulunan eşyaları korumak için en uygun sistemdir. Kulağa basit veya klişe gelse de alarm sistemine sahip araçlar hırsızları daha çok korkutmaktadır.

    Karanlık bölgelere park etmeyin

    Karanlık noktalara park edilen araçlar tehlikeye daha açıktır. Aracınızın güvenliği için sessiz ve karanlık bölgelere park etmemeye özen gösterin.

    Motoru durduran sistemleri tercih edin

    Teknolojiyle birlikte gelişen otomotiv sektöründeki yeniliklerden bir tanesi de yeni geliştirilen izleme sistemleridir. Araç çalınması durumunda otomatik sistem devreye girerek emniyet kuvvetlerini arar ve aracın motorunu otomatik olarak durdurur.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.