DOLAR 32,5206
EURO 34,7509
ALTIN 2495,829
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bütünleşmeyi ve birlik olmayı anlatan ‘YEK’ sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

    Bütünleşmeyi ve birlik olmayı anlatan ‘YEK’ sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
    16.10.2018
    A+
    A-

    Uzun yıllar Fransa’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ressam Recep Çiftci, YEK isimli yeni koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturuyor. 9 sembol 11’er desenin buluştuğu 99 adet suluboya eserden oluşan YEK Sufi serisinin değişmeyen sembolü ise nazar boncuğu.

    Ressam Recep Çiftci, 25 yılın ardından geçen yıl gerçekleştirdiği Dönüş’üm Sergisi sonrası YEK isimli yeni koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturuyor. 9 sembol 11’er desenin buluştuğu 99 adet suluboya eserden oluşan YEK koleksiyonunun ilki Sufi serisinin değişmeyen sembolü ise kültürel sembolümüz nazar boncuğu.

     Sergi için açıklamada bulunan sanatçı, bundan sonra dönemsel olarak farklı seriler ile sürecek YEK koleksiyonunun ilk serisinin ‘SUFİ’ olduğunu söyledi. Sufi serisinin yıllardır yaptığı tasavvuf sohbetleriyle sanatının bir araya geldiği, “bir” yani yek olduğu nokta olduğunu belirten sanatçı, koleksiyonun da ismini bu birleşimden ilham aldığının altını çizdi.  Eserlerinin 99 tane olmasının da tesadüf olmadığını aktaran sanatçı, YEK’in çıkış noktası olan nazar boncuğunu ise, “Nazar boncuğu tüm kültürlerde ve kadim öğretilerde karşılık bulmuş, insanların uğuruna ve koruyucu gücüne inandığı bir sembol. Herkesin taşımaktan, evine, ofisine asmaktan ve dostlarına hediye etmekten zevk aldığı bir simge. Diller, dinler, inançlar insanları ayrıştırsa da üst inançlar ve insanı insan yapan değerler, semboller her zaman ortaktır ve birleştiricidir” sözleriyle anlattı.

    Sembollerin anlamları, eserler kadar dikkat çekecek

    YEK koleksiyonundaki Sufi serisinde yer alan sembollerin her birinin hikayesinin yanında getirdiğini söyleyen sanatçı, sanatında Sufi kimliğinin ön plana çıktığını ve eserlerinde insana dair temaları kucaklayarak tüm beğenenleri güzellikte birleştirmeyi amaçladığını söyledi.

    Recep Çiftçi, kendi gözünden sembolleri resmederken her bir deseni ‘biz’leştiriyor. Bütünleşmeyi ve birlik olmayı anlatan YEK koleksiyonu, sanatseverler açısından da farklı bir serüvene sebep oluyor. Böylelikle sanatçı, kişinin aslında bildiği kavramlarla tekrar tanışmasını, bu kavramları sorgulamasını sağlıyor. YEK Koleksiyonu, ilk serisi Sufi’nin ardından harf, şans serisi gibi farklı ve evrensel temalarla devam edecek. Sanatçının amacı bu seri ile insana dair ortak değerleri birleştirmek ve hangi coğrafya, hangi inanç ve kültürden gelirse gelsin insana dair sembolizmaların ortaklığını vurgulamak. Tüm koleksiyon eserleri 18 Ekim’de gerçekleşecek özel bir etkinlikle Teşvikiye Maji Gallery’den satın alınabilecek.

     

    Recep Çiftci kimdir?

    Konuşmacı/ Sufi / Ressam / Tasarımcı

    • 2018 Tam zamanlı konuşmacı & ressam kimliğine merhaba

    5.000 saate yakın tasavvuf & felsefe sohbeti & söyleşisi

    10.000 kişiye ulaşan sohbet & söyleşiler kurumsal dünyaya “mana” bakış̧ açısının takdimi

    • 2017 Yirmi altı yıllık tasarımcı rolünde & reklam sektörüne ve girişimciliğe veda

    “Yetişkinleri Uyandıran Masallar” ile sembolizmaların deşifresi

    • 2014 Polonya’da Krakovi Jean Paul II Kilisesi Avrupa Genç̧ Hristiyan Rahipler Birliği Rahipleri ile sohbet, yurt dışı sohbetlerinin başlangıcı
    • 2013 Pentawards Design ödülü
    • 2012 İstanbul Modern Sanatlar Galerisinde 3. resim sergisi
    • 2010 İstanbul Modern Sanatlar Galerisinde 2. resim sergisi
    • 2009 İstanbul Modern Sanatlar Galerisinde 1. resim sergisi
    • 2002 Mevlevilik ile tanışma
    • 2001 Profesyonel sebepler ile Türkiye’ye dönüş̧
    • 1999 Reklam ve Marketing Yüksek Okulu Güzel Sanatlar Fakültesi Edebiyat, Felsefe ve Sanat ağırlıklı eğitim
    • 1997 Şamanizm yoluna giriş̧
    • 1975 Paris’e aile ile çocuk yaşta göç̧
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.