DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çatıdan gelen enerji

    Çatıdan gelen enerji

    Hem çatı, hem sıcak su, hem enerji hepsi Megeron hibrit fotovoltaik güneş paneli sisteminde

    MEGARON HİBRİT FOTOVOLTAİK GÜNEŞ PANELİ İLE HEM ENERJİ TASARRUFU HEM DE ESTETİK GÖRÜNÜM

    Türkiye’nin 90 yıllık yerli ve lider kiremit üreticisi Kılıçoğlu Kiremit’in Megaron Çatı Teknolojileri ürün grubunda yer alan hibrit fotovoltaik güneş paneli sistemi sayesinde sıcak su ve elektrik üretimine doğal kaynaklarla sahip olmak mümkün.

    Sistem, sıcak su ve elektrik üretiminin yanı sıra estetik görünümü ile de çatılarda tercih ediliyor. Zayıf ışıkta bile mükemmel performans ile çalışan sistem, yüksek kalite belgesine de sahip.

    Kılıçoğlu’nun yeni nesil çatı markası ‘’Megaron Çatı Teknolojileri’’ürün grubunda yer alan hibrit fotovoltaik güneş paneli sistemi inovatif çatı çözümleri için iyi bir alternatif. Kullanıldığı çatılarda enerji tasarrufu sağlayan sistem, ankastre yapısı ile de yapılara farklı bir yorum kazandırmakta.

    GÜNEŞ PANELLERİ NE İŞE YARAR?

    Güneş pilleri güneşten gelen enerjinin yaklaşık %15’ini elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Kalan enerjinin büyük bir kısmı, enerjiye dönüşerek güneş pilinin ısınmasına neden oluyor. Güneş pilindeki her 1°C sıcaklık artışı elektrik üretimini % 0,45 düşürmektedir. Güneş pillerinin ideal çalışma sıcaklığı 25°C olarak hesaplanırken (sıcaklığın daha da düşük olması verimi artırmaktadır) ortam sıcaklığı 25°C olan bir bölgede çalışan güneş pili 45°C’ye çıkmaktadır. (güneş pilinin sıcaklığı; ortam sıcaklığına, nem ve rüzgar miktarına bağlıdır.) Bu durum karşısında pillerinin elde ettiği bu ısıdan faydalanmak ve güneş pilini soğutmak amacı ile hibrit sitemler geliştirilmiştir. Bu sayede hem elektrik, hem de sıcak su ve hava sağlanmış olur. Bir yandan güneş pilinin soğutulması ile verim artışı sağlanırken, diğer yandan ısı enerjisi kullanılabilir bir hal alır.

    NASIL ÇALIŞIR?

    Fotovoltaik modülün altına bütünleşmiş su veya hava kanalları ile modül soğutulur. Su kanalları ile bütünleşik panellerde bulunan suyun, pompa yardımıyla sirkülasyonu yapılır. Hava kanalları bütünleşik sistemlerde ise ısıtılan havanın enerjisi, enerji transfer ünitesi ile suya aktarılır ve ısıtılan hava doğrudan iç ısıtmada kullanılır.

    AVANTAJLARI NEDİR?

    -Modül sıcaklığını azaltarak, artan elektrik kazanımı ve aşırı ısınmadan dolayı meydana gelebilecek olası hataları önler.

    -Panel sayesinde aynı anda elde edilen ısı enerjisi ile birlikte verim arştı sağlanır.

    -Elektrik kazanımı m2’de 110 watt, ısı kazanımı m2’de 300 watt seviyesinde olur.

    -Tek sistem üzerinden hem elektrik, hem ısı enerjisi kazanımı sağlanır. Fotovoltaik sistem de daha stabil çalışmış olur.

    Megaron Hakkında

    Megaron Çatı Teknolojileri, ileri teknoloji ve bağlı ekipmanları, renkli ve mükemmel alternatifleri dahil olmak üzere, tek merkezden entegre çözümler sunan, Kılıçoğlu’nun çatı teknolojileri markasıdır. Megaron Çatı Teknolojileri kiremit üretiminde 1927’den beri gelen tecrübesiyle Türkiye’nin lider markası Kılıçoğlu markasının güvencesi altındadır. Megaron Çatı Teknolojileri özgün ve profesyonel Uzman Bayi ağı, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çatınıza uygun anahtar teslim uygulamalar yapar. Tam otomatik İsveç ve İtalyan teknolojisi ile kurulan Megaron Üretim Tesisi’nde üretilen Megaron S ve Megaron V kiremitler, çift kat yüzey kaplama teknolojisi, farklı renk seçenekleri, geniş aksesuar çeşidi ve AB standardında ambalajıyla piyasada. Çatı uzmanlık gerektiren ve bütünsel olarak çözümlenmesi gereken bir yapıdır. Megaron Çatı Teknolojileri ısı ve su yalıtımı için sunduğu bütünsel çözümlerle çatı ile ilgili tüm sorularınıza cevap verir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.