DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu Kış gelmeden hazır olacak

    Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu Kış gelmeden hazır olacak
    02.09.2017
    A+
    A-
    21 milyon liralık yatırımla Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolunun imalatını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kesintisiz ve rahat ulaşım için yaptığı bağlantı yollarına bir yenisini daha ekliyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, açtığı yeni bağlantı yollarıyla kentlilere “daha rahat ulaşım” olağını sağlıyor. Son olarak Çiğli’nin Esentepe ve Balatçık mahalleleri arasında gelişen yeni yerleşim bölgesinin ulaşım ihtiyacını karşılamak için 3.2 kilometre uzunluğunda yeni bir imar yolu açan Büyükşehir Belediyesi, bu yol için 21.6 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

    Arazi eğimi oldukça yüksek olan bu yeni yerleşim bölgesindeki yolun tamamında, güvenliğin sağlanması için istinad duvarı projelendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Esentepe 8810/1 ve 8060 sokak devamı niteliğindeki güzergah üzerindeki toplam 1.5 kilometrelik duvarın yapımını tamamladı. Mahallelerin diğer kısımlarında fore kazık çakımı ve temel kazıları sürerken, bölgede bulunan konutların kanalizasyon ve içmesuyu şebekelerinin de bu çalışmalar kapsamında yenilendiği bildirildi.

    Yüzde 60’ı bitti
    Bölge ulaşımını oldukça kolaylaştıracak olan 3.2 kilometrelik güzergah boyunca gidiş-geliş toplam  4 şeritli yolda yağmur suyu kanalı, orta refüj, kavşak ve tretuvar düzenlemeleri de yapılacak. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların Ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.