DOLAR 32,6015
EURO 34,8247
ALTIN 2493,652
BIST 9468,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dap Yapı Validebağ’da yarı fiyatına talep topluyor

    Dap Yapı Validebağ’da yarı fiyatına talep topluyor

    Dap Yapı, Emlak Konut GYO iş birliği ile hayata geçirdiği 880 milyon TL değerindeki Validebağ Konakları projesinde bölgedeki 18 bin TL’lik rakamın yarısına ön talebe çıktı…

    Dap Yapı, Eylül 2015 tarihinde emlak konut GYO’dan hasılat paylaşımı modeliyle aldığı Validebağ Korusu’na komşu arazisinde ‘Validebağ Konakları’ projesinde talep toplamayı ve satışı 7 ay öne çekti. Projenin yoğun ilgi görmesi nedeniyle satış ofisi inşası sürerken, kurulan 600 metrekarelik çadırda gelen talepler karşılanıyor. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bölgede ikinci el konut metrekare fiyatları 18-20 bin lira arasında değişirken, ekonomiye katkı sunmak ve sektörü hareketlendirmek için ‘fedakarlık’ yaparak metrekaresi 9 bin liradan talep toplamaya başladıklarını söyledi. Ziya Yılmaz, “Herhalde Türkiye’de hatta dünyada böylesine lüks bir proje çadırda satışa çıkıyordur. Bu fikir ısrarlar nedeniyle bir anda aklıma geldi. Kısa sürede çadırı kurduk. Ayrıca yüzde 50 indirimle satıyoruz. Hem Emlak Konut GYO ihale rakamlarından fedakarlık yaptı, hem de biz kar etme pozisyonunda değiliz. Fiyatı yarı yarıya düşürdük. Normalde 18-25 bin liradan satılması gereken bir projeye 9 bin liradan başlayan fiyatlarla ön talep topluyoruz” dedi.

    Projenin yüzde 25’i için bu fiyatın geçerli olduğunu belirten Yılmaz, haftasonu yarı yarıya indirimli konutların tükeneceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Dap Yapı, proje arsasını 810 milyon lira toplam satış geliri üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 50.15 yani 406 milyon 215 bin lira teklifle kazanmıştı.

    5 katlı bloklar
    Validebağ Korusu içinde yer alan ve Hababam Sınıfı filmlerinden tanınan Adile Sultan Kasrı’ndan esinlenerek, ‘bölgenin sıcaklığını yansıtacak’ bir mimariyi hayata geçireceklerini anlatan Yılmaz, projenin Boğaz’a ve ulaşım seçeneklerine yakınlığına da dikkat çekti.

    Validebağ Konakları, 5 katlı 11 bloktan oluşacak. 368 lüks konut ve dükkanların yer alacağı projede 1+0’dan 6+1’e kadar çeşitli daire seçenekleri yer alacak. Projede Emlak Konut GYO’nun yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ay sıfır faiz, 120 ay yüzde 0.45 faiz ve 240 ay yüzde 0.79 faiz oranlı kampanyası da geçerli.

    ‘Konutta teşvik her sektöre direkt yansıyor’
    Ziya Yılmaz, konut sektöründe sağlanan KDV indirimleri, vergi düzenlemeleri, kampanyalar gibi pek çok desteğin hem vatandaşa, hem de diğer sektörlere kazandırdığına dikkat çekti. Yılmaz, KDV iadelerinin ise firmalar için önemli bir gelişme olduğunu anlatarak, “Özellikle Maliye Bakanı Naci Ağbal’a verdiği destekler için teşekkür ediyorum. KDV iadesi deyip geçmeyin. Binlerce insan çalıştırıyoruz. Bunun bize ödenmesi yeni iş gücü oluşturmak için de çok anlamlı. Çok değerli. Sadece konut sektörüne yapılan destek, mobilyacısından çiçekçisine, beyaz eşyacısından boyacıya kadar hepsini canlandırıyor” dedi.

    2.5 kat kazandırdı
    Yılmaz, Kartal’da yine Emlak Konut GYO arazisindeki İstmarina projesinin ilk alanlara yüzde 300 kazandırdığını belirterek, ihale bedelini de katladığını söyledi. Yılmaz, “1.494 daire satıldı ve 1.2 milyar lira ciro elde edildi. Elimizde yaklaşık 180 milyon TL değerinde 108 adet ofis ve konut kaldı. Ayrıca AVM, okul var… İhale bedeli 2.5 kat artacak. Metrekaresi 4 bin 200 TL’den alanlar oldu. Şimdi o daireler 12 bin 800 lira” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.