DOLAR 32,4935
EURO 34,9751
ALTIN 2434,959
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyaca ünlü isimler Heritage İstanbul 2017 için geliyor

    Dünyaca ünlü isimler Heritage İstanbul 2017 için geliyor
    25.04.2017
    A+
    A-

    Türkiye’de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan tek fuar olan HERITAGE İSTANBUL, 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ile TG EXPO tarafından organize edilen HERITAGE İSTANBUL, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından 27 Nisan 2017, Perşembe günü saat 10.00’da açılacak. Üç gün boyunca eş zamanlı konferanslarla dünyadan ve Türkiye’den yaklaşık 70 ünlü konuşmacıyı ağırlayacak olan fuar, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

    Mısır arkeolojisi ve tarihi denince ilk akla gelen isim olan Dr. Zahi Hawass, HERITAGE İSTANBUL kapsamında bir konuşma gerçekleştirecek. Mısır ile ilgili pek çok belgeselde ekran yüzü olan aynı zamanda eski Mısır Kültür Bakanı olarak da görev yapan, yüzlerce kazı çalışmasını yöneten, başta Giza Piramitleri ve Krallar Vadisi olmak üzere birçok Antik Mısır belgeselinde de görev alan Dr. Hawass, 28 Nisan 2017, Cuma günü saat: 14.15’te “Piramitler, Mumyalar ve Son Keşiflerle Kleopatra” konulu konuşmasıyla fuar katılımcılarıyla olacak.

    İtalya ve çeşitli ülkelerdeki birçok tarihi binanın restorasyonu ve korunması projeleri ile Roma Kolezyum’un restorasyonu ve Pompeii’de yer alan Casti Amanti insulasının restorasyon ve valerizasyonu üstlenen Mimar, Sanat Tarihi Profesörü Francesca Brancaccio, 27 Nisan 2017, Perşembe günü saat 11.15’te “Kültürel Mirasın Korunması” konulu bir sohbet gerçekleştirecek.

    2001’den beri müzeler için yenilikçi teknolojiler ve sanal gerçeklik alanında çalışan, Bruges’teki Historium müzesinin kurucusu ve başkanı olan Dr. Hans Vandamme, “Müzeler ve Kültürel Miras için Yenilikçi Teknolojiler” konulu konuşması ile 28 Nisan 2017, Cuma günü saat:13.15’te HERITAGE İSTANBUL’a katılarak deneyimlerini paylaşacak.

    Uluslararası Kültürel Varlıkları Koruma Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Stefano De Caro, 28 Nisan 2017, Cuma günü saat: 15.30’da İtalya’dan online bir konferans gerçekleştirecek.

    Europa Nostra İletişim Danışmanı Wolter Braamhurst, 29 Nisan 2017, Cumartesi günü saat: 10.45’te “Europa Nostra ve 2018 Avrupa Kültür Mirası Yılı” başlıklı konuşma ile fuar katılımcılarıyla buluşacak.

    Türkiye’den ise Nezih Başgelen, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Dr. Sinan Genim, Coşkun Aral, Sunay Akın, Dr. Halil Onur, Nihat Erdoğan gibi pek çok değerli isim konuşmaları ile HERITAGE İSTANBUL yer alacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.