DOLAR 32,3282
EURO 35,0722
ALTIN 2295,316
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel Dünya El Yıkama Günü’nde uyarıyor

    Eczacıbaşı Profesyonel Dünya El Yıkama Günü’nde uyarıyor
    15.10.2019
    A+
    A-

    Her yıl 15 Ekim günü tüm dünyada “El Yıkama Günü” olarak kutlanıyor. Yetersiz hijyenin özellikle çocuklarda ishal gibi pek çok ölümcül olabilen sağlık sorununa yol açtığına dikkat çeken Eczacıbaşı Profesyonel, doğru el yıkama bilincinin yaygınlaşması için bünyesindeki Akademi ekibiyle okullara giderek öğrencilere el yıkama tekniklerini anlatıyor.

     

    15 Ekim Küresel El Yıkama Günü, 2008’den bu yana onlarca ülkede kutlanıyor. Tüm dünyada milyonlarca kişiyi ellerini sabunla yıkamaya özendirmek ve hastalıkların önüne geçmek amacıyla kutlanan “Dünya El Yıkama Günü”nde Türkiye’de de bilinçlendirme çalışmaları ön plana çıkıyor. Ev dışı tüketimde sunduğu temizlik ve hijyen çözümleriyle fark yaratan Eczacıbaşı Profesyonel, hangi yaşta olunursa olunsun hijyenin ilk kuralının gerektiğinde ve   doğru yöntemlerle el yıkama bilinci olduğuna dikkat çekiyor.

     

    Doğru el yıkama hastalık riskini 10 kata kadar azaltıyor

    Özellikle çocukların yetersiz hijyenin yol açtığı hastalıklara daha açık olduğunu söyleyen Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, “Ellerin sabunla yıkanması, ishal ve grip gibi hastalıkları önlemenin en etkili ve masrafsız yollarından birisidir.  Bu yüzden de özellikle okul, hastane gibi sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde doğru malzeme ve teknikle ellerin yıkanması çok önemlidir. Çünkü hijyenin ilk şartı ellerin yıkanmasıdır. Çocukların ellerini doğru yıkamaları hastalık oluşumu riskini 10 kata kadar azaltabiliyor. Onların, el yıkama alışkanlığını erken yaşta kazanmaları ve ömürleri boyunca sürdürmeleri, toplumsal hijyenin sağlanması açısından da çok önemli…” diye konuştu.

     

    5000 öğrenciye el yıkama eğitimi

    Sağlıklı nesillerin gelişimine katkı sağlamak için okullarda el hijyeni konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Özbilgin, “Eğitim ve danışmanlık birimimiz olan EP Akademi ekibimizle her yıl artık geleneksel hale gelen El Hijyeni Eğitimleri düzenliyoruz. Bugüne dek 7 farklı şehirde, 20 okulda, toplamda 5000 öğrenciye eğitim verdik. Çocuklara doğru el yıkama tekniklerini eğlenceli bir şekilde anlatarak alışkanlık kazanmayı amaçlıyoruz.” dedi. Kusursuz bir hijyen için okul gibi sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde kurutucu cihazlar yerine kağıt havlu kullanımını öneren Özbilgin, kurutucuların bakterilerin oluşumunu ve yayılmasını hızlandırdığını belirterek, kurutucu yerine kâğıt havlu kullanımının bakteri bulaşma oranını yüzde 77 azalttığına dikkat çekti.

     

    Profesyoneller de hijyen konusunda bilinçleniyor

    Ev dışı tüketim sektöründe de binlerce işletme için işlerini kolaylaştıracak ürünler ve çözümler sunan Eczacıbaşı Profesyonel, sektör çalışanlarının temizlik ve hijyen konusunda bilgi birikimini artırmak için ücretsiz uzaktan eğitim programı sunuyor. EP Akademi Uzaktan Eğitim Programı’na ev dışında faaliyet gösteren; otel, restoran, yemek şirketi, alışveriş merkezi, hastane, okul, çamaşırhane gibi profesyonel işletmelerde temizlik ve hijyenden sorumlu tüm profesyoneller ücretsiz kayıt olarak kayılabiliyor. Dilenen zamanda, dilenen yerde derslere katılma imkanı sunan program ile temizlik ve hijyen konusunda ihtiyaç duyulan tüm prosedürlere, standartlara ve kimyasal kullanımı ile ilgili bilgilere anında ulaşılabiliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.