DOLAR 32,5065
EURO 34,8847
ALTIN 2434,331
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eczacıbaşı Profesyonel ‘‘Turizm Haftası’nı kutluyor’’

    Eczacıbaşı Profesyonel ‘‘Turizm Haftası’nı kutluyor’’
    18.04.2019
    A+
    A-

    Ürün ve hizmetleri ile 5 bini turizm sektöründe olmak üzere 11 bin işletmeye çözüm sağlayan Eczacıbaşı Profesyonel, “Turizm Haftası” kapsamında, turizm sektöründeki büyümeye dikkat çekiyor. Turizmin sektörü ile birlikte ev dışı tüketim sektörünün de büyüdüğünün altını çizen Eczacıbaşı Profesyonel, tüm sektör çalışanlarının “Dünya Turizm Haftası”nı kutladı.

    Ev dışı tüketim sektörüne yönelik çözümler sunan Eczacıbaşı Profesyonel, yenilikçi ürünleriyle turizm sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Turizm sektöründeki büyümenin ev dışı tüketim sektörüne katkı sağladığını belirten Eczacıbaşı Profesyonel, önümüzdeki dönemde bu besleyici büyümenin devam edeceğini belirtti. Dünya genelinde her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Dünya Turizm Haftası”nın önemine değinen Eczacıbaşı Profesyonel, bu yıl Türkiye’nin artan turist potansiyeline sektör çalışanlarının hizmetleriyle katkı sağlayabileceğini vurguladı.

     

    Turizm bizim için en önemli sektörlerden biri

    Turizm sektörünün başarılı bir yıl geçirdiğini vurgulayan Eczacıbaşı Profesyonel İş Birim Direktörü Ömer Koç “2018 yılında turizm sektörü büyük bir ivme yakaladı. Bu yıl da yükselişin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Ev dışı tüketim sektörünün de turizm sektörüyle birlikte büyüme ve gelişme kaydedeceğini düşünüyoruz. Çalıştığımız noktalara turizm özelinde bakmak gerekirse; Turizm Bakanlığı verilerine göre, 4000’i bakanlık işletme belgeli olmak üzere Türkiye’de yaklaşık 11.500 konaklama tesisi bulunmakta. Eczacıbaşı Profesyonel, bu tesislerin yaklaşık yüzde 15’ine hizmet veriyor. Bunların içinden otellerin dışında, restoran, kafe gibi yeme-içme noktalarının da turizm sektörünün etkilediği ev dışı tüketim noktaları olduğu düşünülürse, Eczacıbaşı Profesyonel olarak turizmle ilgili 5.000’e yakın noktada varız. Bu rakamlara baktığımızda turizm bizim için en önemli sektörlerin başında geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi

     

    Turizmdeki büyüme ev dışı tüketime de yansıyor

    Turizm sektöründeki gelişmelerin ev dışı tüketim sektörünü direkt olarak etkilediğini vurgulayan Koç “Turizm sektöründe yaşanan tüm hareketler ev dışı tüketim sektörüne etki ediyor ve pazardaki değişimler her iki alanda da hissediliyor. 2018 yılında turizm sektörünün yaşadığı yukarı yönlü ivme ile birlikte ise pazar yüzde 18 oranında büyüme göstererek yaklaşık 65 milyar TL’ye yaklaştı. Pazarın büyük kısmını gıda ürünleri oluşturuyor. Temizlik ürünlerinin ise pazarın yüzde 2-3’ü olduğu tahmin ediliyor. Türkiye turizmindeki olumlu beklentilere paralel hareket ederek, 2019 yılında da ciddi bir büyüme performansı göstermesini bekliyoruzdedi. Eczacıbaşı Profesyonel işletmelere; “Temizlik Kağıdı Ürünleri”, “Temizlik ve Hijyen Kimyasal Ürünleri” ve “Hijyen Destek Ürünleri” kategorilerinde ürün tedariki sağlıyor, eğitim denetim ve danışmanlık çözümleri kapsamında ise EP Akademi ile müşterilerine hizmet veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.