DOLAR 32,5292
EURO 34,7611
ALTIN 2494,135
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekin Spotter ile yapay zekayla yönetilen akıllı şehirlerin dönemi başlıyor

    Ekin Spotter ile yapay zekayla yönetilen akıllı şehirlerin dönemi başlıyor
    18.07.2018
    A+
    A-

    Toplumun güvenliğini tehlikeye atacak olay ya da kişileri önceden tespit eden yapay zeka ürünleriyle güvenli şehir teknolojilerinde Türkiye’nin dünyaya teknoloji ihracatı yapan lider şirketi Ekin Teknoloji, yeniliklerde hız kesmiyor. Şehirlerin daha güvenli olması için bugüne kadar 100’e yakın kentte 500’ün üzerinde kontrol merkezi kuran Ekin Teknoloji, akıllı şehir yönetimine geçiş niteliğinde olan “Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası” Ekin Spotter’ı tanıttı.

    Güvenli şehir teknolojilerine yön veren Ekin Teknoloji faaliyet odağını genişlettiği Ekin Spotter ile akıllı şehir yönetimine yeni bir soluk getiriyor. Ekin Spotter bir şehrin akıllı yönetimi için ihtiyaç duyulan;trafik yönetimi, çevresel analizler ve şehir gözetimi fonksiyonlarıyla çeşitlendirilebilir farklı modüllerini kullanarak akıllı şehirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek.Şehirlerde ihlal ve suç oranlarının takibini hızlandıracak yeni ürün, kayıp kişilerin bulunmasına da yardımcı olacak.

    ŞEHRİN ÖLÇÜMLENEBİLİR HER VERİSİNİ TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLUYOR

    Trafik ve şehir yönetiminde dünyadaki gelişmeler, talep ve beklentiler doğrultusunda Türk mühendisler tarafından geliştirilen Ekin Spotter, akıllı şehir yönetiminde yeni bir dönem başlatacak. Modüler yapısıyla bir şehrin ölçümlenebilir her verisini tek bir çatı altında toplama özelliğine sahip Ekin Spotter, ince ve estetik tasarımıyla şehirlerin dokusuna uyum sağlayacak. Sahip olduğu teknolojilerle akıllı şehir ihtiyaçlarının tümüne yanıt verebilecek Ekin Spotter, caddelerden ara sokaklara, metrodan AVM’lere, havalimanlarından kamu binalarına, stadyumlardan sınır kapılarına kadar insan yoğunluğunun bulunduğu her noktada kullanılabilecek.

    Dünyanın ilk modüler yapıdaki akıllı şehir sistemi unvanına sahip olan Ekin Spotter, 4K çözünürlüğündeki kamerası ile kırmızı ışık ihlali, hız ihlali, plaka tespiti yapabildiği gibi, park yeri yönetimi alanında da kullanılabiliyor. Akıllı şehir ışıklandırması olarak da kullanılabilen ürün, etrafında hareket eden tüm unsurları 7 gün 24 saat kayıt altına alıp, trafik yoğunluk haritasının çıkarılmasında etkin rol oynuyor. Olası trafik kazalarında yüksek çözünürlüklü kamerası ile kaza tespit işlemlerini saniyelere indiren Ekin Spotter, çevresel ölçümlemelerle şehirlerin daha bilinçli yönetilmesine imkan sağlayacak.

    KAYIP VE ŞÜPHELİLERİ TAKİBE ALIYOR

    Ekin Teknoloji’nin geliştirdiği yüz tanıma modülünü de içeren ürün, bulunduğu ortamda şüpheli bir kişi yüz taramasına takıldığında, otomatik olarak güvenlik güçlerini harekete geçiriyor. Böylece şüpheli veya zanlılar, yüz tanıma sistemi ile daha çabuk tespit edilebiliyor. Kayıt altına aldığı kişinin hangi yaş aralığında olduğunu tahmin edebilen yüz tanıma sistemi, kullanıldığı ülkelerde önemli başarılara imza attı. Bakü Metrosu’nda kullanılan yüz tanıma sistemi ile uzun zamandır aranan kayıp çocuklar ve emniyet teşkilatı tarafından aranan şahıslar tespit edilirken, vagonlarda gerçekleşen hırsızlık olayları da ortadan kalktı.

    YAPAY ZEKA İLE ŞEHİR VE TRAFİK GÖZETİMİ

    Akıllı şehir gözetiminde yerel yönetimler ile emniyet güçlerinin iş süreçlerini hızlandıracak en güncel yazılım ve donanım ürünlerinin entegre edildiği Ekin Spotter, yoğunluk analizi için de kullanılabiliyor. Yapay zeka ile geliştirilen Ekin Spotter, park, ortalama hız yönetimi, yanlış yol, yanlış şerit, nesne takibi, kaza, sabit fren algılama fonskiyonlarının tamamını tek bir kontrol merkezinde topluyor. Ürün ile karayollarında güvenlik önlemlerinin geliştirilmesi; binlerce trafik kazalarının önlenmesi hedefleniyor.

    ÇEVRESEL ANALİZLERLE FARKINDALIK ARTACAK

    Dünya nüfusunun yüzde 90’ı her gün hava kirliliğine maruz kalıyor. Yetkililerin bu problemin ciddiyetinin farkına varmaya başlamasıyla birlikte, bu sorunu çözebilecek ve düzenli olarak hava kalitesini ölçümleyerek takip edebilecek sınırlı sayıda teknoloji bulunuyor. Bununla birlikte 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 66’sının metropollere göç etmesi öngörülüyor. Bu da var olan hava kirliliği ve trafik sıkışıklığının yoğunlaşarak artacağı anlamına geliyor. Ekin Spotter’ın şehirlerin sakinlerine daha kaliteli bir yasam sunması hedeflenerek geliştirilen çevresel analiz fonksiyonlarıyla, şehir yönetimleri çevresel sorunların çözümü için ihtiyaç duydukları veriye kolayca ulaşabilecek. Karbon salınımı, sıcaklık ve nem ölçümlemesi yapabilen Ekin Spotter, şehirlerin ve vatandaşların çevresel farkındalıklarının artmasına katkıda bulunacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.