DOLAR 32,3247
EURO 35,0581
ALTIN 2306,825
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elips Tasarım Mimarlık’a International Architecture Awards’tan dört ödül birden

    Elips Tasarım Mimarlık’a International Architecture Awards’tan dört ödül birden
    02.08.2019
    A+
    A-

    Elips Tasarım Mimarlık, Amerika merkezli The Architecture Community tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen; mimarlık, iç mimarlık, ürün tasarımı ve grafik tasarım ana kategorilerinde projelerin ödüllendirildiği International Architecture Awards’ta (IAA) “Wilo Pompa Merkez Ofis Dinlenme Alanı, Nevzat Demir Tesisi, Çatı Katı Loft” projeleri ve “Line Lighting” ürün tasarımı ile dört ayrı ödülün sahibi oldu.

    Y. Mimar Feza Ökten Koca’nın liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projelere ve mobilya tasarım çalışmalarına imza atan Elips Tasarım Mimarlık, Amerika merkezli The Architecture Community tarafından düzenlenen International Architecture Awards’ta (IAA) üç ayrı kategoride dört adet ödül almaya hak kazandı. International Architecture Awards’ın “Corporate Interior” kategorisinde “Wilo Pompa Merkez Ofis Dinlenme Alanı” ile birincilik, “Nevzat Demir Tesisi” ile ikincilik ödülü kazanan Elips Tasarım Mimarlık, “Residential Interior” kategorisinde “Çatı Katı Loft” projesiyle ikinciliğin ve “Product Design” kategorisinde “Line Lighting” ile üçüncülüğün sahibi oldu.

    “Corporate Interior” kategorisinde birincilik ile ödüllendirilen Wilo Pompa Merkez Ofis Dinlenme Alanı, Wilo Pompa Tuzla Merkez Ofisi personelinin iş saatleri dışında hem sosyalleşecekleri hem de iyi vakit geçirebilecekleri bir mekân olarak tasarlanmış ve dinamik & fonksiyonel bir mekân hedefiyle kurgulanmış. İç mekân tasarımında satranç, bilardo, masa tenisi, langırt ve Play Station köşeleri ile birlikte, bir de açık mutfağın yer aldığı mekânda oluşabilecek seslerin konfor düzeyini düşürmemesi için Elips Tasarım Mimarlık, duvar ve tavanda tasarımın da bir parçası olan akustik paneller kullanmış. Akustik panellerle kaplanan duvarların yanı sıra, duvarlardan biri Wilo etkinlik anılarını canlandıran fotoğraf çerçeveleri ile kaplanmış. İstendiğinde görüntü seyretmeyi sağlayacak büyük bir projeksiyon perdesinin yanı sıra, iyi bir müzik sistemi de mekânda yerini almış.

    “Corporate Interior” kategorisinde ikincilik ile ödüllendirilen Nevzat Demir Tesisi, Beşiktaş Spor Kulübü’nde iyi bir sirkülasyon ve işletme ile 570 m2 alana kurulu çok geniş ve fonksiyonel bir mekân olarak tasarlanmış. Beşiktaşlı oyuncuların eğitim ve tedavi amaçlı kullanmaları için havuz alanı olarak tasarlanan bölümde kapalı havuz, jakuzi, yüzme havuzu, su akan ve şok havuzu bulunuyor. Spa bölümünde buhar odası, sauna, sıcak taş yataklar, dinlenme odası ve duş alanları tasarlanmış. Projenin diğer bölümünde ise futbolcuların profesyonel kullanımı için içinde özel jakuzi – duş alanı bulunan iki adet masaj odası yer alıyor.

    “Residential Interior” kategorisinde ikincilik ile ödüllendirilen Çatı Katı Loft projesi, Üniversite eğitimi gören genç bir kullanıcı için tasarlanmış. Elips Tasarım Mimarlık; dinlenme, çalışma, spor yapma, yemek yeme ve eğlenme gibi çeşitli fonksiyonları mümkün olduğunca bu 132m2’lik loft alanın içinde yaratmış. Mekânın merkezinde, 350 cm genişliğinde bir koltuk ve sinema sistemi etrafında açık bir mutfak ve yemek alanını, çalışma köşesini ve fitness köşesini içeren açık bir alan bulunuyor. Elips Tasarım, banyoyu oturma odasından cam panjur sistemiyle ayırarak TV’nin banyodan izlenebilmesine de olanak sağlamış. Çatı eğiminin minimuma düştüğü noktalar ise depolama alanları olarak tasarlanarak verimli bir alan oluşturulmuş.

    Son olarak Y. Mimar Feza Ökten Koca, “Product Design” kategorisinde üçüncülük ödülünü kazanan Line Lighting aydınlatma tasarımında, anne ve çocuk arasındaki sevgi ve güveni temsil eden bağdan ilham alıyor. Büyük amorf masif ahşaptan oluşmuş parça anneyi simgelerken, küçük ahşap parça çocuğu simgeliyor. Ahşap gövdelere yerleştirilmiş olan led çipler, bir bölümü beyaz boyalı şeffaf akrilik çubuklar yardımıyla ışık yayılımı yapıyor, çizgisel olarak ortaya çıkan bu ışık, anne ile çocuk arasındaki enerjiyi temsil ediyor.

     

    Elips Tasarım Mimarlık Hakkında:

    Elips Tasarım Mimarlık İnşaat Ltd. Şti. 1999 yılında Y.Mimar Feza Ökten Koca tarafından kuruldu.

    Mimari tasarım hizmetleri ile başladığı yolculuğuna yıllar içinde iç mimari tasarım ve anahtar teslim uygulama işlerini de ilave etti. 

    Özellikle konut, ticari alanlar, yeme-içme, mağazacılık ve eğitim alanlarında projeler üretmektedir.

    Bu süreçte mobilya ve aydınlatma tasarımları da üretmeye başlayan Elips Tasarım Mimarlık, daha sonra bu çalışmaları FEZA markası altında yapmaya karar vermiştir.

    Mimar, iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcılarından oluşan ekibe her sene katılan stajyer ve yeni mezunların eğitimlerine Elips Tasarım Mimarlık’ta devam etme fırsatı verilmektedir.

    Feza Ökten Koca Hakkında:

    Lise eğitimini Özel Darüşşafaka Lisesi’nde, üniversite eğitimini İ.T.Ü. Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. 1994 yılında İ.T.Ü. Fen Bilimleri Ens. Bina Bilgisi Yüksek Lisans programından Y.Mimar ünvanı ile mezun oldu. Öğrenciliği sırasında başladığı çalışma hayatında, Orhan Çakmakçıoğlu Mimarlık Ofisi, Emlak Bankası mimari grup ve Can İnşaat’ta görev aldıktan sonra İngiltere’ye gitti ve Percy Thomas Partnership, Londra ofisinde çalıştı.

    1999 senesinde Elips Tasarım Mimarlık ofisini kurdu. Mimari projelerin yanı sıra İç mimari tasarım ve uygulama çalışmalarında yoğunlaşmaya başladı. 2005 yılında Halil Ökten ile birlikte Elwo Ahşap üretim tesisini kurdu. Ele aldığı konut, ticari ve eğitim mekan projelerinin tasarımının yanı sıra, gerçekleştirilmesi konularında uzmanlaştı. Mimarlığı, sadece bina ve mekan tasarlamak değil, kullanıcıya yaşam tasarlamak olarak tanımlamaktadır. Çalışmalarında en farklıyı ararken kullanıcı odaklı, sürdürülebilir, güne uygun ve yarını kucaklayabilen tasarımlar yapmaya çalışmaktadır.

    Tasarım olgusunu bir bütün olarak ele almak gerektiği düşüncesiyle mimari ve iç mimari projelere devam ederken FEZA markası altında mobilya tasarım çalışmaları da yapmaya başladı. 2013, 2014 ve 2015 yıllarında düzenlenen Alldesign fuarlarında, Design Week 2017, 3.İstanbul Tasarım Bienali’nde, Tomtom Backtohome ve Designhood 2018 etkinliklerinde mobilya koleksiyonlarını sergiledi.

    2016 yılında FLY Collection parçalarından biri olan Boomerang isimli sandalye tasarımı ile Milano’da A’ Design Award ödülü aldı.

    2018 yılında, BJK No1903 projesi ile Londra’da International Property Awards yarışması, Mixed-Use Interior kategorisinde Award Winner, Best of Turkey, Best of Europe ödüllerinin üzerine, Best of World ödülünü de kazanmıştır.

    2012-2017 yılları arasında Darüşşafaka Cemiyeti’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Cemiyet proje komitesindeki görevi devam etmektedir.

    Halen İstanbul Medipol Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak proje yürütücülüğü de yapmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.