DOLAR 32,4774
EURO 34,9379
ALTIN 2437,261
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emniyet ve askeri üsler beton bariyerler ile korunuyor

    Emniyet ve askeri üsler beton bariyerler ile korunuyor
    26.03.2017
    A+
    A-

    Stratejik üsler, askeriyeler, emniyet teşkilatları, sınır bölgelerindeki sivil veya kurumsal birimler olası terör saldırılarına karşı beton bariyerlerle korunuyor. Beton bariyerler, kullanıldığı bölgelerdeki güvenlik zafiyetini en aza indirirken, teröre karşı duvar örüyor

    Tüm dünyada birey ve toplumun korunması ihtiyacının artmasıyla birlikte, yeni güvenlik önlemleri de gündeme geliyor. Son zamanlarda rağbet gören güvenlik ürünleri içinde özellikle kamu işletmeleri, emniyet ve askeri bölgelerin tercih ettiği beton bariyerler öne çıkıyor. Beton bariyerler kullanılacağı yerin fiziki özelliklerine göre özelleştirilebiliyor. Bina duvarının boyuna ve uzunluğuna uygun olarak örülen beton bariyerler özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde sıkça tercih ediliyor. Van, Ağrı, Siirt gibi illerde emniyet binalarının önünde konumlandırılan beton bariyerler, araçlı saldırıları yüzde yüze yakın önlüyor.

    Beton bariyerlerin Road Blocker (blok bariyer) ve mantar bariyer gibi ürünlerle desteklenmesiyle stratejik öneme sahip alanlarda güvenli giriş çıkışların sağlanmasının yanında krize yol açabilecek alarm durumlarının da önüne geçiliyor. Genellikle binaların önüne dizilen beton duvarların arasına araç geçişlerinin aksamaması için boşluk bırakılması gerekiyor. Ancak bu boşlukların güvenlik açığına neden olmaması için bu açık alanlara road blocker ve yüksek güvenlikli mantar bariyerler yerleştiriliyor. Destekleyici güvenlik ürünü olan road blocker ve mantar bariyerler, örülmüş beton bariyerler ile aynı boyda kullanılarak teröre set çekiyor.

    Kamu binalarının güvenlik kalkanı beton bariyerler oldu
    Kamusal binalar sahip oldukları insan popülasyonu ve taşıdıkları milli değer ile olası terör şüphelerinden ilk etkilenen alanlar oluyor. Kamusal alanların güvenliğinin yüksek şekilde sağlanması sayesinde can ve mal kaybının önüne geçilirken toplumsal güven ortamının sağlanması kolaylaşıyor. Kamu, güvenliğe yaptığı harcamalarını her geçen gün artırıyor. Beton bariyerler ile güvenlik önlemleri güçlendirilen kamu daireleri saldırı riskini en aza indiriyor.

    Kamusal alanların güvenliği için güvenlik hizmeti sunan Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal;“Arma Kontrol olarak yaklaşık 11 yıldır insanların kamusal alanlardan hane içindeki güvenliklerine kadar hayatın her anına yönelik çözümler sunuyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu stratejik önem, bizi her zaman güvenlik konusunda dikkatli ve temkinli olmaya yönlendiriyor. Beton bariyerler, bu ihtiyacın yarattığı sonuçlardan biri. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde sınır boylarındaki karakollarda, önemli üslerde Arma Kontrol’un Road Blocker ve Mantar Bariyer ürünleri, beton bariyerler ile kullanılıyor. Biz de beton bariyerlerin boyut ve ölçülerine uygun güvenlik ürünleri üreterek güvenlik endişesini en aza indiriyoruz” şeklinde kaydetti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.